Gazpacho

Vem älskar inte gazpacho? Oavsett väder och vind. En rekordlång semester i Spanien gör ju sitt, läskande, hett, underbart gott. Men, precis lika gott en höstkväll. Testa!

Gör så här:

Skålla tomaterna genom att skära ett kryss i toppen av varje tomat och lägg dem i kokande vatten i cirka 30 sekunder. 

Placera dem snabbt i kallt vatten för att enkelt kunna skala av skalet. Skär tomaterna i grova bitar och lägg dem i en stor skål.

Lägg den hackade gurkan, löken, paprikan och vitlöken tillsammans med tomaterna i skålen.

Tillsätt olivolja, rödvinsvinäger, salt och svartpeppar i skålen med grönsakerna.

Använd en stavmixer eller matberedare för att mixa alla ingredienserna. Låt det bli till en slät och krämig konsistens. Om gazpachon är för tjock, tillsätt lite kallt vatten tills den får önskad konsistens.

Smaka av med salt och peppar.

Ställ soppan i kylskåpet i minst en timme före servering för att låta smakerna mogna och soppan kylas ner ordentligt.

Servera i små skålar och garnera med persiljan. Och ett glas vin.

Ingredienser 4 personer:

1 kg mogna plommontomater
½ gurka, skalad och tärnad
1 liten lök, hackad
1 röd paprika, urkärnad och tärnad
2 vitlöksklyftor, finhackade
3 msk olivolja
3 msk sherryvinäger
500 ml kallt vatten
Salt och svartpeppar
Persilja för garnering

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.