Det här är de svenska politikernas favoritpizzor

Älskar du pizza så är du i gott sällskap då flera av våra svenska politiker är stora pizzafantaster. Det enda som skiljer dem åt är vad de väljer att lägga på sina pizzor – och här är skillnaderna ganska stora.

Kan du gissa vilka politiker som är riktiga pizzaexperter och vem som fortfarande har en hel del att lära? Bli inte alltför förvånad och besviken om det visar sig att din favoritpolitiker är en novis när det kommer till pizzor – eller om du upptäcker att den du röstade på i senaste valet äter en pizzasort som inte alls motsvarar dina förväntningar.

Stefan Löfven

Vår förre statsminister är en man av folket som tycker om Arvingarna, mellon och Ulf Lundell. När det gäller pizza så vill han dock ha något mer än gamla vanliga sorter med skinka och svamp. Helst vill han bli serverad en ordentlig Mafioso med oxfilé och vitlök.

Ebba Busch

Ebba Busch är en kvinna med många sidor, och hon trivs lika bra på kändisfester som hemma i soffan. När hon är ledig lyssnar hon gärna på countrymusik och skapar sina alldeles egna pizzor. Pinjenötter och ädelost är favoritingredienserna, men hon bakar också en och annan Hawaii med bearnaisesås.

Jonas Sjöstedt

Den f.d. ledaren för Vänsterpartiet har inte mycket gemensamt med Ebba Busch – men kärleken till countrymusik och pizzor är faktiskt något som de delar. På Sjöstedts pizza ska det helst vara parmaskinka, ruccola, zucchini och grillad aubergine.

Jimmie Åkesson

Jimmie Åkesson är inte bara noga med vad pizzan innehåller – han vill helst äta den på Falkvikspizzerian i Sölvesborg. Åkessons favoritpizza är Kristianstad, som innehåller tomat, ost, bacon, gyros, pommes, jalapenos och en minst sagt stark sås.

Ulf Kristersson

Alla politiker har inte en självklar pizzafavorit, och Ulf Kristersson är den förste att erkänna att hans pizzakunskaper lämnar en hel del att önska. Han är dock inte helt bortkommen på pizzaområdet – det händer att han snyltar på sin fru när hon äter Hawaii med curry och banan.

Källor: Expressen, Aftonbladet, Nyheter 24

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.