En självklar favorit, den är enkel att tillaga, hyfsat billig och nyttig, riktigt nyttig. Och så är den förstås gudomligt god. Tar inte ens 20 minuter att slå ihop. Och glöm inte att servera ett glas kylskåpskallt vitt vin till, då blir den ännu godare. Eller våga testa rosé! Bon appétit!
Smörstekt lax med enkla tillbehör
Gör så här
Salta och peppra fisken och lägg den på hushållspapper i 15 minuter.
Torka sedan av fisken med nytt hushållspapper.
Hetta upp smör i en stekpanna. Bryn fisken runt om, sänk sedan värmen. Ös smöret över fisken under stekningen. Avsluta när fiskköttet flikar sig.
Servera med enkel sallad på sallad, tomat och en klick crème fraîche med paprika- och chilismak. Droppa gärna lite citron över fisken.
Enkelt, nyttigt och gudomligt gott! Och ännu godare med ett glas riktigt bra vin.
Ingredienser 4 personer
- 4 bitar lax
- Salt
- Peppar
- 50 g smör
Gör så här
Skär tomaterna i små bitar. Finhacka löken.
Blanda ihop alla ingredienser i en skål. Smaka av med salt och peppar.
Låt salladen stå och ta smak i rumstemperatur i en halvtimme innan servering.
Ingredienser sallad
- 4 tomater
- 1 rödlök, liten
- 2 msk olivolja
- 1 msk vitvinsvinäger
- 3 msk persilja, finhackad
- Salt
- Peppar
Vinliv tipsar!

Viva Valentina Rosé, 2024
Ljusrosa rosévin i mycket lättdrucken stil. Här hittar vi inslag av röda bär, fräschör, jordgubbar, frusna smultron, frivola toner i överraskande välsmakande stil och snyggt välbalanserat.
Perfekt till en sallad, lättare pasta eller fisk, gärna tonfisk.