En självklar favorit, den är enkel att tillaga, hyfsat billig och nyttig, riktigt nyttig. Och så är den förstås gudomligt god. Tar inte ens 20 minuter att slå ihop. Och glöm inte att servera ett glas kylskåpskallt bubbel till, gärna champagne, då blir den är godare. Bon appétit!
Smörstekt torskrygg med enkla tillbehör
Gör så här
Salta och peppra fisken och lägg den på hushållspapper i 15 minuter.
Torka sedan av fisken med nytt hushållspapper.
Hetta upp smör i en stekpanna. Bryn fisken runt om, sänk sedan värmen. Ös smöret över fisken under stekningen. Avsluta när fiskköttet flikar sig.
Servera med enkel sallad på sallad, tomat och en klick crème fraîche med paprika- och chilismak. Droppa gärna lite citron över fisken.
Enkelt, nyttigt och gudomligt gott! Och ännu godare med ett glas bubbel.
Ingredienser • 4 personer
- 4 bitar torskrygg
- Salt
- Peppar
- 50 g smör
Gör så här
Skär tomaterna i små bitar. Finhacka löken.
Blanda ihop alla ingredienser i en skål. Smaka av med salt och peppar.
Låt salladen stå och ta smak i rumstemperatur i en halvtimme innan servering.
Ingredienser sallad
- 4 tomater
- 1 rödlök, liten
- 2 msk olivolja
- 1 msk vitvinsvinäger
- 3 msk persilja, finhackad
- Salt
- Peppar
Vinliv tipsar!

Champagne Comtesse de Neples Brut
Champagne under 200 kronor flaskan växer inte på träd. Men här har vi ett spännande vin på Pinot Noir, dessutom, en av världens allra bästa druvor.
Mjuka, eleganta bubblor med fin fräschör, inslag av citrus, lime, lite passionsfrukt, bördiga toner, jäst och lite äppelkaraktär med medellång, finstämd eftersmak.
Det här vinet dricker jag gärna till lite skaldjur, en Toast Skagen eller varför inte en smörstekt torsk med härliga tillbehör och en citrusbaserad sås.
Johan Franco Cereceda
Nr. 52537 • 189 kr