Lyxa till det med smörstekt lax!

En självklar favorit, den är enkel att tillaga, hyfsat billig och nyttig, riktigt nyttig. Och så är den förstås gudomligt god. Tar inte ens 20 minuter att slå ihop. Och glöm inte att servera ett glas kylskåpskallt vitt vin till, då blir den är godare. Bon appétit!

Smörstekt lax med enkla tillbehör

Gör så här

Salta och peppra fisken och lägg den på hushållspapper i 15 minuter. 

Torka sedan av fisken med nytt hushållspapper. 

Hetta upp smör i en stekpanna. Bryn fisken runt om, sänk sedan värmen. Ös smöret över fisken under stekningen. Avsluta när fiskköttet flikar sig. 

Servera med enkel sallad på sallad, tomat och en klick crème fraîche med paprika- och chilismak. Droppa gärna lite citron över fisken.

Enkelt, nyttigt och gudomligt gott! Och ännu godare med ett glas riktigt bra bubbel.

Ingredienser • 4 personer
  • 4 bitar lax
  • Salt
  • Peppar
  • 50 g smör
Gör så här

Skär tomaterna i små bitar. Finhacka löken.

Blanda ihop alla ingredienser i en skål. Smaka av med salt och peppar. 

Låt salladen stå och ta smak i rumstemperatur i en halvtimme innan servering.

Ingredienser sallad
  • 4 tomater
  • 1 rödlök, liten
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk persilja, finhackad
  • Salt
  • Peppar

Vinliv tipsar!

Spännande rött på Pinot Noir i lättdrucken stil. Här hittar vi inslag av röda bär, fräschör, liten stenig ton, bra balans med liten strävhet, mjuk med medellång eftersmak där de rödfruktiga tonerna dominerar. Perfekt till kyckling och ännu bättre – för den som vågar – till fisk.

Nr 76029 • 85:-

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.