Oemotståndlig kyckling med parmesan och grädde

Gott, enkelt, billigt. Nyttigt och perfekt vilken dag i veckan som helst. Vinliv har ansträngt sig extra för att hitta rätt i balansen. Och kommit fram till ett av de bästa recepten på länge. Att vi i Sverige älskar kyckling vet vi, nu kommer vi att älska den ännu mer. Och till ett glas… rött vin! Hur gott som helst!

Gratinerad kyckling med parmesan och grädde

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. 

Krama ut vätskan ur spenaten. Lägg spenaten i en oljesmord form.

Bryn kycklingfiléerna runt om i olivolja. Krydda med salt och peppar. 

Lägg filéerna på spenaten.

Koka upp grädde, vitt vin, senap, buljongtärning, vitlök, vitvins­vinäger, salt och peppar. Smaka av.

Häll såsen över kycklingen. Strö över osten. 

Gratinera mitt i ugnen ca 25 min. 

Under tiden: Koka upp riset enligt anvisningen på förpackningen.

Serveras med ett glas rött vin från Chianti.

Smaklig!

Ingredienser 4 personer

4 kycklingfiléer, ca 150 g/st

450 g fryst bladspenat, tinad

2 1/2 dl vispgrädde

1 msk dijonsenap

1 kycklingbuljongtärning

2 vitlöksklyftor, pressade

2 msk vitt vin

1/2 msk vitvinsvinäger

3 dl parmesanost, riven

olivolja, salt, nymald svartpeppar

4 dl ris


Vinliv tipsar!

Enzo Bartoli Solo Enzo

Superexempel på hur bra ett vin under etiketten DOC Piemonte Rosso verkligen kan vara. Här hittar vi härlig frukt, liten örtig ton, fin balans mellan mjuka tanniner och rejäl fräschör, lättare stil och med en stor portion drickvänlighet.

Perfekt till italiensk antipasti, en pizza eller pasta med tomatsås eller till grillad fisk.

Nr. 74706 • 99 kr

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.