Oemotståndlig kyckling med parmesan och grädde

Gott, enkelt, billigt. Nyttigt och perfekt vilken dag i veckan som helst. Vinliv har ansträngt sig extra för att hitta rätt i balansen. Och kommit fram till ett av de bästa recepten på länge. Att vi i Sverige älskar kyckling vet vi, nu kommer vi att älska den ännu mer. Och till ett glas… svalt vitt vin! Hur gott som helst!

Gratinerad kyckling med parmesan och grädde

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. 

Krama ut vätskan ur spenaten. Lägg spenaten i en oljesmord form.

Bryn kycklingfiléerna runt om i olivolja. Krydda med salt och peppar. 

Lägg filéerna på spenaten.

Koka upp grädde, vitt vin, senap, buljongtärning, vitlök, vitvins­vinäger, salt och peppar. Smaka av.

Häll såsen över kycklingen. Strö över osten. 

Gratinera mitt i ugnen ca 25 min. 

Under tiden: Koka upp riset enligt anvisningen på förpackningen.

Serveras med ett glas svalt vitt vin.

Smaklig!

Ingredienser 4 personer

4 kycklingfiléer, ca 150 g/st

450 g fryst bladspenat, tinad

2 1/2 dl vispgrädde

1 msk dijonsenap

1 kycklingbuljongtärning

2 vitlöksklyftor, pressade

2 msk vitt vin

1/2 msk vitvinsvinäger

3 dl parmesanost, riven

olivolja, salt, nymald svartpeppar

4 dl ris


Vinliv tipsar!

Maple & Ash Pinot Noir

Spännande och mycket välbalanserat rött vin på 100 procent Pinot Noir, omhuldad superdruva. Här hittar vi mjuka tanniner, massor av härligt rödbärig karaktär, liten fruksöt ton, inslag av örter, fräschör och en medellång eftersmak.

Perfekt till svensk husmanskost med kvalitet. Eller gudomligt god kyckling i ugn.

Nr 51143 | 99 kr

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.