Gott, enkelt, billigt. Nyttigt och perfekt vilken dag i veckan som helst. Vinliv har ansträngt sig extra för att hitta rätt i balansen. Och kommit fram till ett av de bästa recepten på länge. Att vi i Sverige älskar kyckling vet vi, nu kommer vi att älska den ännu mer. Och till ett glas… rött vin! Hur gott som helst!
Matcha med:

Viva Valentina Sangiovese, 2023
Fruktigt vin med inslag av choklad och mörka körsbär, fin fräschör med sötaktig ton och en relativt lång eftersmak.
Nr. 76598 • 109:-

Viva Valentina Il Classico, 2023
Charmigt och balanserat vin i aningen torrare stil med inslag av både torkad frukt och sötlakrits, fattoner och kryddor.
Nr. 72945 • 119:-
Gratinerad kyckling med parmesan och grädde
Gör så här
Sätt ugnen på 225°.
Krama ut vätskan ur spenaten. Lägg spenaten i en oljesmord form.
Bryn kycklingfiléerna runt om i olivolja. Krydda med salt och peppar.
Lägg filéerna på spenaten.
Koka upp grädde, vitt vin, senap, buljongtärning, vitlök, vitvinsvinäger, salt och peppar. Smaka av.
Häll såsen över kycklingen. Strö över osten.
Gratinera mitt i ugnen ca 25 min.
Under tiden: Koka upp riset enligt anvisningen på förpackningen.
Serveras med ett glas rött vin.
Smaklig!
Ingredienser 4 personer
4 kycklingfiléer, ca 150 g/st
450 g fryst bladspenat, tinad
2 1/2 dl vispgrädde
1 msk dijonsenap
1 kycklingbuljongtärning
2 vitlöksklyftor, pressade
2 msk vitt vin
1/2 msk vitvinsvinäger
3 dl parmesanost, riven
olivolja, salt, nymald svartpeppar
4 dl ris