Oemotståndlig kyckling med parmesan och grädde

Gott, enkelt, billigt. Nyttigt och perfekt vilken dag i veckan som helst. Vinliv har ansträngt sig extra för att hitta rätt i balansen. Och kommit fram till ett av de bästa recepten på länge. Att vi i Sverige älskar kyckling vet vi, nu kommer vi att älska den ännu mer. Och till ett glas… rött vin! Hur gott som helst!

Matcha med:

Viva Valentina Sangiovese, 2023

Fruktigt vin med inslag av choklad och mörka körsbär, fin fräschör med sötaktig ton och en relativt lång eftersmak.

Nr. 76598 • 109:-

Viva Valentina Il Classico, 2023

Charmigt och balanserat vin i aningen torrare stil med inslag av både torkad frukt och sötlakrits, fattoner och kryddor.

Nr. 72945 • 119:-

Gratinerad kyckling med parmesan och grädde

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. 

Krama ut vätskan ur spenaten. Lägg spenaten i en oljesmord form.

Bryn kycklingfiléerna runt om i olivolja. Krydda med salt och peppar. 

Lägg filéerna på spenaten.

Koka upp grädde, vitt vin, senap, buljongtärning, vitlök, vitvins­vinäger, salt och peppar. Smaka av.

Häll såsen över kycklingen. Strö över osten. 

Gratinera mitt i ugnen ca 25 min. 

Under tiden: Koka upp riset enligt anvisningen på förpackningen.

Serveras med ett glas rött vin.

Smaklig!

Ingredienser 4 personer

4 kycklingfiléer, ca 150 g/st

450 g fryst bladspenat, tinad

2 1/2 dl vispgrädde

1 msk dijonsenap

1 kycklingbuljongtärning

2 vitlöksklyftor, pressade

2 msk vitt vin

1/2 msk vitvinsvinäger

3 dl parmesanost, riven

olivolja, salt, nymald svartpeppar

4 dl ris

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "BLI MEDLEM" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.