Publicerat 18/3 - 2020

Oemotståndlig kyckling med parmesan och grädde

Gott, enkelt, billigt. Nyttigt och perfekt vilken dag i veckan som helst. Vinliv har ansträngt sig extra för att hitta rätt i balansen. Och kommit fram till ett av de bästa recepten på länge. Att vi i Sverige älskar kyckling vet vi, nu kommer vi att älska den ännu mer. Och till ett glas… svalt vitt vin! Hur gott som helst!

Gratinerad kyckling med parmesan och grädde

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. 

Krama ut vätskan ur spenaten. Lägg spenaten i en oljesmord form.

Bryn kycklingfiléerna runt om i olivolja. Krydda med salt och peppar. 

Lägg filéerna på spenaten.

Koka upp grädde, vitt vin, senap, buljongtärning, vitlök, vitvins­vinäger, salt och peppar. Smaka av.

Häll såsen över kycklingen. Strö över osten. 

Gratinera mitt i ugnen ca 25 min. 

Under tiden: Koka upp riset enligt anvisningen på förpackningen.

Serveras med ett glas svalt vitt vin.

Smaklig!

Ingredienser 4 personer

4 kycklingfiléer, ca 150 g/st

450 g fryst bladspenat, tinad

2 1/2 dl vispgrädde

1 msk dijonsenap

1 kycklingbuljongtärning

2 vitlöksklyftor, pressade

2 msk vitt vin

1/2 msk vitvinsvinäger

3 dl parmesanost, riven

olivolja, salt, nymald svartpeppar

4 dl ris

Vinliv tipsar!

Marastoni Chianti

”Vin från Chianti i favoritregionen Toscana i Italien. Tillverkat på Sangiovese, den lokala druvan som satt området på världskartan.

Fin balans med inslag av ekfat, röda bär, vaniljsötma, plommon, örter, bra fräschör och med medellång balans med mjuka tanniner.”

Johan Franco Cereceda

Nr 73766 • 79 kr

Johan Franco Cereceda, Author
Johan Franco Cereceda

Vinlivs chefredaktör med 30 år i vin- och mediabranschen samt vinutbildare. Dricker vin varje dag, helst torr sherry, fino eller manzanilla, eller rött från Bordeaux.