Så kan du unna dig om du har några kronor över

Man har räknat på att mat för en ensamboende vuxen kostar omkring 2 900 kr i månaden. Det innebär ungefär 96 kr att fördela på tre måltider varje dag i trettio dagar. Detta baseras dock på att all mat ska lagas i hemmet. 

Ska det vara möjligt att inte överstiga denna summa är det viktigt att göra en bra budget. Det finns inte jättemycket spelrum för att exempelvis lyxa till det med exotiska frukter eller restaurangbesök, där en nota lätt landar på flera hundra kronor.

Tur i spel öppnar upp för nya matvanor

Om du tillhör gruppen personer med ett gott sinne för ekonomi och sparande, har givmilt folk omkring dig eller kanske tur i spel och därmed kammar hem en och annan vinst öppnar matvärlden upp för nya möjligheter.

Vi vet nog alla att kostnaderna lätt drar iväg. Säg att du nu har lyxen att inte behöva tänka på det, utan har möjligheten att slå på stort vid nästa middagsbjudning. Då kan detta vara något för dig!

Pizza som toppas av dyraste kaviaren

Världens dyraste pizza vilken tre italienska kockar kan tillaga i ditt hem. Den toppas med tre typer av kaviar, Buffalo mozzarella, norsk och italiensk hummer och slutligen australiensiskt havssalt. Pizzan tar 72 timmar att tillaga och kostar 12 000 amerikanska dollar, nästan 120 000 kr.

Till pizzan vill du säkert även ha ett gott vin och inte ska väl denna dra ner standarden. Trots att prislappen inte matchar det för pizzan är det Systembolagets dyraste, nämligen det franska rödvinet Château Pétrus av årgång 2017. 

Priset för en 750 ml flaska landar på 34 500 svenska riksdaler. Lät det fjuttigt i relation till totalsumman? Slå på stort och köp minst tre stycken så jämnar det ut sig!

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

    Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.