Skaldjur på grillen

Ånej, än är den inte slut, grillsäsongen. Men nu byter vi fokus. Från kraftigt marinerade köttbitar till eleganta skaldjur toppade med godaste rörorna.

Trodde du att grillsäsongen var slut? Då trodde du fel. Istället för att skryta om styckdetaljer, rödaste köttet eller specialimporterad abaníco från ibericogrisen, lägger vi nu skaldjur på grillen.

Och det gör vi rätt i!

För nu är det högsäsong. Och en välbehövlig vila från köttskammen.

Krydda med citron

På Vinliv gillar vi att krydda skaldjuren med citrus, vitlök, persilja och låta dem dra någon timme innan vi lägger dem på grillen. Och alltid ha ett kylskåpskallt vin i närheten.

När det sedan är dags att servera är det extra spännande att ta fram lite olika röror, allt från citronmajonnäs och aioli till kryddstark chili med koriander eller wasabi- och gräslökssmör.

Grilla med skinnet kvar

Ett tips när man grillar skaldjuren är att skinnet ska vara kvar. Fettet mellan fisken och skinnet ger nämligen en massa smak och om man grillar på skinnsidan blir det fint krispigt.

Och tänk på att servera de grillade skaldjuren à la minute. 

Servera med aioli

Testa några av följande rätter på grillen: grillade havskräftor med aioli, grillad hummer kryddad med vitlök, persilja och olivolja, grillade ostron med en skvätt citron, grillade pilgrimsmusslor på surdegsbröd toppat med löjrom

Och glöm inte vinet, vitt, fräscht, kylskåpskallt!


Vinliv tipsar!

Nai Albariño

Riktigt härligt vitt vin på Albariño från Galicien i nordvästra Spanien. Massor av fräschör, liten saltmineral ton (perfekt till skaldjuren) och med inslag av både tropiska frukter, äpple, lime och blöt sten. Uj så gott!

Nr. 79262 • 129 kr

Nästa artikel
Made in USA
Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

    Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.