Snabblagad thairätt perfekt till ett glas riesling

Ibland måste det gå fort. Men man behöver inte göra avkall på smaken för det. Vinliv tipsar om ett riktigt bra och superbilligt recept på räkor i nudlar, med massor av goda smaker till. Tar 20 minuter att laga och passar perfekt vilken dag i veckan som helst. Servera med ett glas kylskåpskallt vitt vin.

Nudlar med räkor i kokosmjölk 

Ingredienser 4 personer

  • 200 g risnudlar
  • 500 g wokmix
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk riven ingefära
  • 2 msk färsk mynta
  • 1 burk kokosmjölk (400 ml)
  • 1 buljongtärning, fisk eller vegetarisk
  • 400 g skalade räkor

Gör så här

Koka nudlarna.

Stek grönsakerna i oljan i en stekpanna ca 5 minuter. 

Skala och riv ingefäran fint på ett rivjärn. Krydda grönsakerna med mynta och ingefära. 

Rör i kokosmjölk och smulad buljongtärning och sjud i några minuter.

Slå sedan över nudlarna i stekpannan. Rör om.

Rör ner räkorna, rör om försiktigt och låt dem bli varma.

Servera!


Vinliv tipsar!

R Riesling

“Ett vitt ekologiskt vin på Riesling från kända regionen Pfalz i sydvästra Tyskland.

Vinet har en fin fräschör med inslag av citrus, gröna äpplen och en lite len honungston i avslut.


Det här vinet dricker jag gärna till fisk, gravad lax, sushi, asiatiska rätter, sallad med kyckling eller en Toast Skagen.”


Nr. 78596 • 99kr