Ibland måste det gå fort. Men man behöver inte göra avkall på smaken för det. Vinliv tipsar om ett riktigt bra och superbilligt recept på räkor i nudlar, perfekt för januariplånboken och tar bara 20 minuter att laga. Servera med ett glas kylskåpskallt bubbelvin på Riesling.
Nudlar med räkor i kokosmjölk
Ingredienser 4 personer
- 200 g risnudlar
- 500 g wokmix
- 2 msk olivolja
- 1 msk riven ingefära
- 2 msk färsk mynta
- 1 burk kokosmjölk (400 ml)
- 1 buljongtärning, fisk eller vegetarisk
- 400 g skalade räkor
Gör så här
Koka nudlarna.
Stek grönsakerna i oljan i en stekpanna ca 5 minuter.
Skala och riv ingefäran fint på ett rivjärn. Krydda grönsakerna med mynta och ingefära.
Rör i kokosmjölk och smulad buljongtärning och sjud i några minuter.
Slå sedan över nudlarna i stekpannan. Rör om.
Rör ner räkorna, rör om försiktigt och låt dem bli varma.
Servera!
Vinliv tipsar!

Superdeluxlåda med sex flaskor härligt, fruktigt bubbelvin från Italien, både rosé och vitt. Dessutom i snygga, designade flaskor där innehållet präglas av härlig fruktighet, fräschör, bäriga toner, konsumentvänlig men med karaktär och förträffligt till mat.
Jag satsar på en asiatisk rätt på nudlar och skaldjur med liten sötma, markerad sälta och härligt kryddiga smaker till vinerna. Ett som aperitif, Voga Prosecco Rosé 2020, och ett till maten, Voga Pinot Grigio Delle Venezie 2020. Vi börjar där.
Johan Franco Cereceda
• 799 kr