Stockholms stadsbibliotek blir världens största vinbar

Den ikoniska byggnaden som inrymmer Stockholm Stadsbibliotek ska bli vinbar. Det beslutet togs i förra veckan av Stockholms kommunpolitiker på ett extrainsatt möte.

– Ett superintressant projekt som verkligen kommer locka turister till vår huvudstad, säger Christofer Fjellner (M).

Det har varit en diskussion som initierades redan för fyra år sedan. Vikande utlåning av böcker, allt färre besökare och en administration som blivit alldeles för kostsam. Därför var valet lätt, enligt moderaten Christofer Fjellner, första vice ordförande i kommunstyrelsen i Stockholms stad.

– Riktigt kul att kunna sätta Stockholm på kartan med en spektakulär vinbar som får andra storstäder att bli gröna av avund, menar Christofer Fjellner.

Rotundan blir naturvinsbar

Redan om två år är tanken att allt ska stå klart. Det handlar om världens största vinbar där den ikoniska rotundan blir en naturvinsbar med tillhörande restaurang. Även de andra salarna ska ha teman, allt från Det moderna Spanien och Napa Cab-viner till Mousserande från tredje världen och Svenskt vin.

Ombyggnationen beräknas kosta 235 miljoner kronor, men det kommer verksamheten dra in redan de första åren, tror Christofer Fjellner.

White Arkitekter AB står för inredning och design och krogkungen PG Nilsson på Svenska Brasserier kommer att ansvara för restaurangverksamheten.

Samtliga 13 ledamöter i Stockholms kommunstyrelse röstade ja till förslaget.

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.