Succé för drinken Pornstar Martini

Vem är denna Pornstar Martini, undrar du kanske nu? Skämt å sido. Att Pornstar Martini är en drink är kanske något som inte gått dig förbi.

Drinken är både god i sig, snygg att hålla i handen och rolig att beställa. Den innehåller passionsfrukt, vaniljvodka, passionsfruktslikör, färsk limejuice, sockerlag och prosecco. Nu måste det väl ändå vattnas i munnen?

Pornstar Martini är en drink som både lyckats provocera och väcka människors intresse. Men vart kommer egentligen drinken ifrån? En brittisk bartender, en av de hetaste i Londons krogliv under tidigt 2000-tal, vid namn Douglas Ankrah är grundaren av denna drink. 

Nyskapande

Drinken gjorde entré på The Townhouse, en av hans två London-krogar, samma år som stället öppnade upp år 2002. När han en gång blandat ingredienserna, som ovan nämnt, förstod han att detta var något alldeles extra! Att dessutom servera bubblet vid sidan av, likt en shot, gjorde att gästen bjöds in att delta på ett sätt som tidigare aldrig gjorts.

Namnet som drinken idag är känd för är dock inte dess ursprungliga. Till en början hade han döpt den till Maverick Martini, vilket var namnet på en herrklubb i Sydafrika. Senare kom han att ändra namnet till det vi känner till och han har berättat att orsaken var drinkens stämningsfulla och frestande karaktär. Han har beskrivit den med ord som sexig, njutningsfull och rolig – och visst är vi väl beredda att hålla med?

Mästerverk

Drinken är känd världen över och år 2018 utnämndes Pornstar Martini som den mest beställda drinken runt om i Storbritannien. Strax innan Douglas Ankrahs bortgång 2021, föga 51 år gammal, släpptes en cocktailrapport vilken visade att hans mästerverk också är en av världens mest googlade av drinkar. 

Låt oss utbringa en skål! Må Douglas Ankrah vila i frid – må Pornstar Martini leva vidare.

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.