Gör så här:
Vispa grädden, rör ner de övriga ingredienserna och låt krämen stå och dra smak.
Skala och tärna potatisen i 1-2 centimeter. Liksom köttet. Skölj potatisen i kallt vatten.
Skala och finhacka lök. Finhacka persiljan.
Stek potatisen omgångar i lite smör och olja och låt den bli gyllenbrun.
Stek löken i smör tills den börjar få lite färg och blivit mjuk. Smaka av med salt och peppar.
Höj värmen i stekpannan. Lägg ner resten av smöret och oljan. Stek det saltade och pepprade köttet på medelhög värme i omgångar så inte pannan blir kall. Låt köttet vara lätt rosa i mitten.
Servera à la minute med senapskrämen och en äggula. Strö över den finhackade persiljan. Och servera ett glas vin till.
Smaklig!
Ingredienser 4 personer:
Senaps- och pepparrotskräm
2,5 dl vispgrädde
2 msk strösocker
3 msk dijonsenap
2 msk pepparrot, färskriven
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar
Biff Rydberg
8 – 10 potatisar
600 g oxfilé
3 lökar, gula
0,5 kruka persilja
6 msk smör
4 msk olja
Salt
Vitpeppar
Vinliv tipsar!

Faulkner & Archer Shiraz Cabernet Sauvignon
Ett kalasvin för endast 50 kronor flaskan. Galet! Här hittar vi inslag som viol, björnbär, lite eukalyptus, svarta vinbär i fin balans med viss strävhet, pepprighet i fyllig stil med lång eftersmak. Perfekt till veckans godaste burgare.
Till vinet