Gör så här:
Vispa grädden, rör ner de övriga ingredienserna och låt krämen stå och dra smak.
Skala och tärna potatisen i 1-2 centimeter. Liksom köttet. Skölj potatisen i kallt vatten.
Skala och finhacka lök. Finhacka persiljan.
Stek potatisen omgångar i lite smör och olja och låt den bli gyllenbrun.
Stek löken i smör tills den börjar få lite färg och blivit mjuk. Smaka av med salt och peppar.
Höj värmen i stekpannan. Lägg ner resten av smöret och oljan. Stek det saltade och pepprade köttet på medelhög värme i omgångar så inte pannan blir kall. Låt köttet vara lätt rosa i mitten.
Servera à la minute med senapskrämen och en äggula. Strö över den finhackade persiljan. Och servera ett glas vin till.
Smaklig!
Ingredienser 4 personer:
Senaps- och pepparrotskräm
2,5 dl vispgrädde
2 msk strösocker
3 msk dijonsenap
2 msk pepparrot, färskriven
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar
Biff Rydberg
8 – 10 potatisar
600 g oxfilé
3 lökar, gula
0,5 kruka persilja
6 msk smör
4 msk olja
Salt
Vitpeppar
Vinliv tipsar!
Gérard Bertrand Corbières, 2022
Lysande blandning på druvorna Grenache, Syrah och Mourvèdre, toppdruvor hela högen, från franska regionen Languedoc-Roussillon och det mindre distriktet Corbiéres. Här hittar vi massor av smak, mörka bär, julkryddor, salvia, bra balans mellan syra och strävhet och en avslutande spännande pepprig ton.
Perfekt till en svenskklassiker som Biff Rydberg.