Superklassikern Biff Rydberg med smarrig kräm

Gör så här:

Vispa grädden, rör ner de övriga ingredienserna och låt krämen stå och dra smak.

Skala och tärna potatisen i 1-2 centimeter. Liksom köttet. Skölj potatisen i kallt vatten.

Skala och finhacka lök. Finhacka persiljan.

Stek potatisen omgångar i lite smör och olja och låt den bli gyllenbrun.

Stek löken i smör tills den börjar få lite färg och blivit mjuk. Smaka av med salt och peppar.

Höj värmen i stekpannan. Lägg ner resten av smöret och oljan. Stek det saltade och pepprade köttet på medelhög värme i omgångar så inte pannan blir kall. Låt köttet vara lätt rosa i mitten.

Servera à la minute med senapskrämen och en äggula. Strö över den finhackade persiljan. Och servera ett glas vin till.

Smaklig!

Ingredienser 4 personer:

Senaps- och pepparrotskräm
2,5 dl vispgrädde
2 msk strösocker
3 msk dijonsenap
2 msk pepparrot, färskriven
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar

Biff Rydberg
8 – 10 potatisar
600 g oxfilé
3 lökar, gula
0,5 kruka persilja
6 msk smör
4 msk olja
Salt
Vitpeppar

Vinliv tipsar!

Faulkner & Archer Shiraz Cabernet Sauvignon

Ett kalasvin för endast 50 kronor flaskan. Galet! Här hittar vi inslag som viol, björnbär, lite eukalyptus, svarta vinbär i fin balans med viss strävhet, pepprighet i fyllig stil med lång eftersmak. Perfekt till veckans godaste burgare.

199 kr • nr 74715

Till vinet
Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "BLI MEDLEM" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.