TikTok-kaffe senaste kaffetrenden

Snabbkaffet är tillbaka! Hur kan det komma sig, när det samtidigt släpps nya varianter på kaffekapslar och olika lyxmaskiner som tävlar om folkets gillande?

Jo, svaret är TikTok. Det som får genombrott på TikTok har nu många gånger om visat sig vara det som styr trenderna i vårt samhälle. Gammal musik får nytt uppsving, liksom visdomsord från förr. 

Känt tack vare TikTok

För många hade mycket förblivit okänt om det inte vore för just TikTok och sättet människor delar med sig av vardagen i video och bild. Detsamma gäller alltså det så kallade TikTok-kaffet, eller Dologna kaffe som den egentligen heter.

Kallas också karantän-kaffe

Ursprungligen kommer drycken från Sydkorea och blev känd redan 2004, även om den började tillredas flera år innan dess. Den blev dock populär världen över i och med utegångsförbud och social distansering under början av pandemin, då med smeknamnet “karantän-kaffe”.

Spridning på Youtube

Genom en hashtag uppmanades folk i Sydkorea till en “Dologna kaffe-utmaning” och på Youtube spreds videoklipp flitigt där människor vispade ihop kaffedrinken för hand i hemmet. Visp, visp och vips, så fanns den även på TikTok och därefter var den viral!

Ljust och krämigt fluff

Receptet är enkelt och ingredienserna få. Det som behövs är snabbkaffe, socker, vatten och valfri mjölk eller växtbaserad dryck. Vispa lika delar snabbkaffe, socker och hett vatten tills du får ett ljust och krämigt fluff.

Sött och starkt

En elvisp är fördelaktig om du önskar mer fluff, men även en handvisp fungerar bra. Häll sedan i, exempelvis, havremjölk och is.

Kaffet är sedan färdigt att serveras. Likt en frappe, söt och stark på samma gång, lär du inte bli besviken!

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

    Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.