Lyxigaste falukorven med bästa vintipset – lika gott som billigt

januari 15, 2023
Lästid 2 min

Passa på att överraska dig själv och släng ihop världens godaste recept på falukorv och potatismos. Tar knappa halvtimmen att få ihop. Och glöm inte att servera med ett glas rött.

Ingredienser för 4 portioner

  • 600 g falukorv
  • 2 st rödlökar
  • 200 g körsbärstomater
  • 2 msk senap
  • 2 msk ketchup
  • 100 g riven ost
  • Salt och peppar
  • 800 g potatis
  • 50 g smör 
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl mellanmjölk
  • Salt och peppar

Gör såhär:

Sätt ugnen på 225 grader.

Börja med moset. Skala, halvera, koka.

Under tiden:
Skär lök i tunna skivor, halvera tomaterna. 

Dra av skinnet på korven. Lägg korven i en ugnsfast form.

Skär skåror i falukorven. Häll på senap och ketchup mellan skivorna. Strö på riven ost. Lägg lök och tomater runt om korven.

In i ugn ca 20 minuter.

Under tiden:
Häll av vattnet på potatisen, tillsätt smör, mjölk, olivolja. Mosa allt till den konsistens du önskar. Smaka av med salt och peppar.

Servera korv och mos med ett glas rött!

Vinliv tipsar!

The Lava Club Basilicata Rosso, 2023

Riktigt bra vin på superdruvan och ännu lite okända Aglianico. Aningen rökig i karaktären, inslag av kryddor, mycket rödbärig i mjuk stil, härligt balanserad med liten strävhet och en stor portion elegans i avslut.

Perfekt till en smakrik pasta med oxfilé och grädde.

Nr 72333 • 109 kr