Krämig kycklinggryta med dijonsenap och timjan

juni 16, 2025
Lästid 1 min

Här kommer ett enkelt recept där kryddorna har en avgörande roll, både för rätten och för valet av dryck. Servera rykande varm och ett glas svalt till.

Ingredienser 4 personer:

  • 600 g kycklingfilé, i bitar
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 2 dl grädde
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk torkad timjan
  • Salt och peppar
  • Olja/smör att steka i

Gör så här:

  1. Stek kycklingen gyllene i panna. Ta upp och lägg åt sidan.
  2. Fräs lök och vitlök i samma panna.
  3. Tillsätt grädde, crème fraîche, dijon och timjan.
  4. Lägg tillbaka kycklingen och låt sjuda i 10 min.
  5. Servera med ris eller kokt potatis.

Vinliv tipsar!

Chavin Chardonnay Organic Cuvée Grande Réserve, 2023

Nr 667807 • 195:-

Välproducerat vitt presenterat i spännande pouch.

Här hittar vi örtiga inslag, torkade kryddor, vanilj, nötter, muskot, ananas, lite brynt smör, gula, mogna äpplen och ganska lång i eftersmaken.

Perfekt till en mustig kycklinggryta rikligt kryddad.

TILL VINET