Bästa pastan med grädde och parmesan

Herregud vilken smarrig rätt! Gräddig spaghetti med riven parmesan och spenat. Rena vardagslyxen för nästan inga pengar alls. Och så tar det bara knappa halvtimmen att göra. Servera till ett glas rött vin. Buen provecho!

Gräddig pasta med riven parmesan och spenat

Gör så här

Skala lök och vitlök, finhacka. 

Fräs i stor stekpanna i smör i några minuter.

Tillsätt vitt vin, grädde. Låt sjuda i några minuter. Smaka av med salt och peppar.

Koka pastan. Ta av när den är al dente.

Häll av vatten och häll över pastan i stekpannan.

Häll i parmesanosten och spenaten. Blanda väl.

Dra några extra drag med pepparkvarnen.

Servera med ett glas rött vin.

Buen provecho!

Ingredienser 4 personer

1 st gul lök

3 msk smör

2 st vitlöksklyftor

3 dl grädde

0,5 dl vitt vin

1 tsk salt

3 krm svartpeppar

500 gram färsk spaghetti

100 gram parmesanost, riven

100 gram babyspenat


Vinliv tipsar!

ALDO Vertumnus 1591

Intressant vin på en härlig druvblandning: De italienska druvorna Sangiovese, Negroamaro och Nero di Troia som blandas med den internationella Merlot. Vinet har en markerad fruktintensitet, det är smakrikt med inslag av både vanilj, mörka bär, mogna körsbär, mocka, lite örter i riktigt fin balans.

Perfekt till en smakrik lasagne, gärna vegetarisk, eller en bit kött.

219 kr • Nr 52184

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "BLI MEDLEM" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.