Herregud vilken smarrig rätt! Gräddig spaghetti med riven parmesan och spenat. Rena vardagslyxen för nästan inga pengar alls. Och så tar det bara knappa halvtimmen att göra. Servera till ett glas rött vin. Buen provecho!
Gräddig pasta med riven parmesan och spenat
Gör så här
Skala lök och vitlök, finhacka.
Fräs i stor stekpanna i smör i några minuter.
Tillsätt vitt vin, grädde. Låt sjuda i några minuter. Smaka av med salt och peppar.
Koka pastan. Ta av när den är al dente.
Häll av vatten och häll över pastan i stekpannan.
Häll i parmesanosten och spenaten. Blanda väl.
Dra några extra drag med pepparkvarnen.
Servera med ett glas rött vin.
Buen provecho!
Ingredienser 4 personer
1 st gul lök
3 msk smör
2 st vitlöksklyftor
3 dl grädde
0,5 dl vitt vin
1 tsk salt
3 krm svartpeppar
500 gram färsk spaghetti
100 gram parmesanost, riven
100 gram babyspenat
Vinliv tipsar!
ALDO Vertumnus 1591
Intressant vin på en härlig druvblandning: De italienska druvorna Sangiovese, Negroamaro och Nero di Troia som blandas med den internationella Merlot. Vinet har en markerad fruktintensitet, det är smakrikt med inslag av både vanilj, mörka bär, mogna körsbär, mocka, lite örter i riktigt fin balans.
Perfekt till en smakrik lasagne, gärna vegetarisk, eller en bit kött.
219 kr • Nr 52184