Bästa pastan med grädde och parmesan

Herregud vilken smarrig rätt! Gräddig, Italieninspirerad spaghetti med riven parmesan och spenat. Rena vardagslyxen för nästan inga pengar alls. Och så tar det bara knappa halvtimmen att göra. Servera till ett glas vitt vin från Italien. Buon appetito!

Gräddig pasta med riven parmesan och spenat

Gör så här

Skala lök och vitlök, finhacka. 

Fräs i stor stekpanna i smör i några minuter.

Tillsätt vitt vin, grädde. Låt sjuda i några minuter. Smaka av med salt och peppar.

Koka pastan. Ta av när den är al dente.

Häll av vatten och häll över pastan i stekpannan.

Häll i parmesanosten och spenaten. Blanda väl.

Dra några extra drag med pepparkvarnen.

Servera med ett glas kylskåpskallt vitt vin från Italien.

Buon appetito!

Ingredienser 4 personer

1 st gul lök

3 msk smör

2 st vitlöksklyftor

3 dl grädde

0,5 dl vitt vin

1 tsk salt

3 krm svartpeppar

500 gram färsk spaghetti

100 gram parmesanost, riven

100 gram babyspenat

Vinliv tipsar!

Tommasi Adorato

Spännande vitt vin på box från Italien på lokal Chardonnay. Tillverkat delvis på torkade druvor enligt appassimentometoden.

Det här vinet dricker jag gärna till en smakrik fiskgratäng, som aperitif eller till en fantastisk ramensoppa med extra tvist.

Johan Franco Cereceda

Nr 3517 • 279 kr