Bästa pastan med grädde och parmesan

Herregud vilken smarrig rätt! Gräddig spaghetti med riven parmesan och spenat. Rena vardagslyxen för nästan inga pengar alls. Och så tar det bara knappa halvtimmen att göra. Servera till ett glas vitt vin från Spanien. Buen provecho!

Gräddig pasta med riven parmesan och spenat

Gör så här

Skala lök och vitlök, finhacka. 

Fräs i stor stekpanna i smör i några minuter.

Tillsätt vitt vin, grädde. Låt sjuda i några minuter. Smaka av med salt och peppar.

Koka pastan. Ta av när den är al dente.

Häll av vatten och häll över pastan i stekpannan.

Häll i parmesanosten och spenaten. Blanda väl.

Dra några extra drag med pepparkvarnen.

Servera med ett glas kylskåpskallt vitt vin från Spanien.

Buen provecho!

Ingredienser 4 personer

1 st gul lök

3 msk smör

2 st vitlöksklyftor

3 dl grädde

0,5 dl vitt vin

1 tsk salt

3 krm svartpeppar

500 gram färsk spaghetti

100 gram parmesanost, riven

100 gram babyspenat


Vinliv tipsar!

Sofia y Sebastian, Wine is Best Enjoyed with Friends Organic

Vitt vin i box på druvan Macabeo, den som kallas Viura i Rioja, och som används i Katalonien till cava, bubbelvinet. Druvorna hämtas från södra Spanien.

Balanserat, lättdrucket vitt vin med både fruktiga toner, inslag av äpple, päron, citrus, lite persika i balanserad, rättfram stil.

Det här vinet dricker jag gärna till lite kallskuret spanskt eller till en grillad laxburgare som serveras med röra på gräddfil och riven manchego samt lite rostade rotfrukter.

nr 51596 • 169 kr

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

    Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.