Herregud vilken smarrig rätt! Gräddig spaghetti med riven parmesan och spenat. Rena vardagslyxen för nästan inga pengar alls. Och så tar det bara knappa halvtimmen att göra. Servera till ett glas gott vin. Buen provecho!
Gräddig pasta med riven parmesan och spenat
Gör så här
Skala lök och vitlök, finhacka.
Fräs i stor stekpanna i smör i några minuter.
Tillsätt vitt vin, grädde. Låt sjuda i några minuter. Smaka av med salt och peppar.
Koka pastan. Ta av när den är al dente.
Häll av vatten och häll över pastan i stekpannan.
Häll i parmesanosten och spenaten. Blanda väl.
Dra några extra drag med pepparkvarnen.
Servera med ett glas rött vin.
Buen provecho!
Ingredienser 4 personer
1 st gul lök
3 msk smör
2 st vitlöksklyftor
3 dl grädde
0,5 dl vitt vin
1 tsk salt
3 krm svartpeppar
500 gram färsk spaghetti
100 gram parmesanost, riven
100 gram babyspenat
Vinliv tipsar!
99 Rosas Fresh & Fruity Organic, 2024
Vitt från Spanien i mycket drickvänlig stil med fin balans. Här hittar vi både äpplen, päron, citron, lime, zest i välbalanserad, torr stil med aningen blommig ton i avslut.
Perfekt till en härligt gräddig pasta med färskriven parmesan.
219 kr • Nr 76196