Bästa pastan med grädde och parmesan

Herregud vilken smarrig rätt! Gräddig spaghetti med riven parmesan och spenat. Rena vardagslyxen för nästan inga pengar alls. Och så tar det bara knappa halvtimmen att göra. Servera till ett glas gott vin. Buen provecho!

Gräddig pasta med riven parmesan och spenat

Gör så här

Skala lök och vitlök, finhacka. 

Fräs i stor stekpanna i smör i några minuter.

Tillsätt vitt vin, grädde. Låt sjuda i några minuter. Smaka av med salt och peppar.

Koka pastan. Ta av när den är al dente.

Häll av vatten och häll över pastan i stekpannan.

Häll i parmesanosten och spenaten. Blanda väl.

Dra några extra drag med pepparkvarnen.

Servera med ett glas rött vin.

Buen provecho!

Ingredienser 4 personer

1 st gul lök

3 msk smör

2 st vitlöksklyftor

3 dl grädde

0,5 dl vitt vin

1 tsk salt

3 krm svartpeppar

500 gram färsk spaghetti

100 gram parmesanost, riven

100 gram babyspenat


Vinliv tipsar!

Solo Passione Rosso Verona, 2022

Smakrikt vin från regionen i Veneto i norra Italien. Här hittar vi mycket smak, inslag av mörka, mogna körsbär, björnbär, lite kaffe, kakao, fruktsötma, mjuka tanniner och balanserande fräschör i avslut. 

Perfekt till en mustig burgare, pasta eller en hårt grillad köttbit med rostade rotfrukter. 

99 kr • Nr 71931

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "BLI MEDLEM" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.