Det ska vara kul att dricka vin

Föreställ dig ett skönt mingel, härlig miljö, tända ljus. Ett sorl som väcker förhoppningar om en lång kväll. Dessutom, en härlig gryta som står och puttrar på spisen. Och så förstås, ett gott rött i glaset.

Det ska vara kul att dricka vin. Sammanhanget ska vara angenämt och inte laddat med en massa måsten. Vinromantik? You bet! Samtidigt, varför inte?

Vinets primära uppgift är visserligen att vara gott, att det ska fungera till maten. Och så får det gärna ha en historia att berätta.

Men vissa dagar…

då kanske det bara ska vara lättsamt, frivolt som en midsommarafton. Eller minsigt rött en sen kväll i november. Bara glädje liksom, hur man träffas i små sällskap, håller distansen och pratar om ingenting, insuper den lättsinniga atmosfären och bara njuter där vardagens förpliktelser känns mycket långt borta.

Vinet får gärna vara enkelt, lättdrucket, ett vin man blir glad av. Det finns andra dagar för reflektion, fördjupning i vinprovandets konster eller hur bäst kombinera confiterat ankbröst med bakad rödlök och jordärtskocka med terroirpräglade viner från findistrikten.

Att helt enkelt vara tillåtande. Att det också ska vara kul att dricka vin.

Det är en konst i sig.

Vinliv tipsar!

Raccolto

”Ett riktigt bra vin på box på den lokala druvan Nero d’Avola och världskända Cabernet Sauvignon. Ekologiskt från Sicilien. Finns i över 300 butiker.

Fruktigt med massor av sköna mörka bär, inslag av fat, vanilj, örter, lite kryddig karaktär, vanilj, julkryddor, kanel och en medellång eftersmak i smakrik, balanserad stil.”

Nr 3245208 • 249kr

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

    Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.