En riktigt klassiker som är så god, så god. Här har vi massor av intensiva smaker, både hetta, sötma, sälta och härlig kryddning. Då gäller det att vara noga med drycken. Får vi föreslå en…
Ingredienser 4 personer
- 4 personer
- 1.5 kg tunna revben
- vatten
- 1 gul lök
- 1 röd lök
- 3 lagerblad
- 2 tsk nymalen svartpeppar
- 3 msk sherryvinäger
- Glaze:
- 2 dl sriracha
- 6 vitlöksklyftor
- 0,5 dl riven färsk ingefära
- 1 dl honung
- 1 dl soja
- 0.5 tsk liquid smoke
- 3 msk olja
- 1 tsk nymalen peppar
- Till servering:
- 2 majskolvar
- 1 msk smör
- Flingsalt efter behov
Gör så här
Lägg kamrevbenen benen i en kastrull och täck med vatten. Lägg i den skalade och klyftade löken, övriga kryddor och sherryvinäger. Låt koka under lock på medelhög värme i 20 min. Ta bort skummet under koktiden.
Glaze:
Lägg samtliga ingredienser till glazen i en kastrull. Mixa med en stavmixer. Låt glazen småputtra i 10 min.
Lyft revbenen ur kastrullen. Låt dem ånga av i några minuter. Pensla glazen runtom revbenen och grilla tills köttet har fått fin grillyta.
Pensla majskolvarna med smör. Grilla tills ytan får en rostad ton. Salta efter behag.
Vinliv tipsar!

Pasqua Desire Lush & Zin Primitivo Puglia, 2024
Spännande Zinfandel från södra Italien. Vinet har en markerat fruktig ton med inslag av blåbär, körsbär, fruktsötma med mjuka tanniner, solvarm ton med både lite choklad och örter i avslut. Servera en smula svalt.
Perfekt till en gryta på vilt eller saftig cheeseburgare med klassiska tillbehör.
Nr 7989201 • 119 kr


















