Grillat lamm i all ära. Men att få till en riktigt, riktigt god lammburgare slår det mesta. Köp gott hamburgerbröd, lite sköna tillbehör, ett riktigt gott rödtjut och duka upp med tända ljus och tygservetter. Succén är bara förnamnet!
Lammburgare med picklad rödlök och frites på rotfrukter
Gör så här
Picklad lök
Skala och skiva rödlöken tunt. Koka upp vatten och ha i ättika, socker och salt.
Lägg ner löken i vattnet och låt dra i cirka en timme. (Kan med fördel göras dagen innan.)
Häll ut lagen innan servering.
Frites på rotfrukter
Skala och skär rotfrukterna till stavar. Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner lite rotsaker i taget. Fritera i några minuter (tills de fått fin färg) och lyft ur med hålslev. Låt rinna av på ett hushållspapper. Strö flingsalt efter smak.
Lammburgare
Blanda ägg och ströbröd i en bunke. Låt svälla i 10 minuter.
Häll ner riven ost, hackad rosmarin och salt. Blanda i lammfärsen sist och forma till fyra biffar.
Smörstek i panna eller lägg på grillen.
Servera burgarna med lök, skivad tomat, strimlad isbergssallad och srirachamajonnäs i gott hamburgerbröd.
Ingredienser 4 personer
Picklad rödlök:
2 rödlökar
4 dl vatten
3 msk ättika
2 msk strösocker
1 nypa salt
Rotfruktsfrites:
2 palsternackor
2 morötter
8 dl rapsolja
salt
Lammfärsburgare:
600g lammfärs
1 dl ströbröd
1 ägg
1 dl riven ost
1 msk hackad rosmarin
Tillbehör:
1 stor tomat
isbergssallad
Srirachamajonnäs
Vinliv tipsar!
Hope Shiraz
Elegant och generöst rött vin på superdruvan Shiraz med lång eftersmak. Här hittar vi både fräschör, mörkbäriga toner, lite chokladmint, örter, björnbär, aningen pepprig ton, lakrits och mogna plommon i druvpräglad stil.
Perfekt till en grillad köttbit men även till en somrig buffé, pasta eller hårdostar.