Lyxig lammburgare med frites på rotfrukter

Grillat lamm i all ära. Men att få till en riktigt, riktigt god lammburgare slår det mesta. Köp gott hamburgerbröd, lite sköna tillbehör, en flaska riktigt gott rödtjut och duka upp med tända ljus och tygservetter. Succén är bara förnamnet!

Lammburgare med picklad rödlök och frites på rotfrukter

Gör så här
Picklad lök

Skala och skiva rödlöken tunt. Koka upp vatten och ha i ättika, socker och salt. 

Lägg ner löken i vattnet och låt dra i cirka en timme. (Kan med fördel göras dagen innan.) 

Häll ut lagen innan servering.

Frites på rotfrukter

Skala och skär rotfrukterna till stavar. Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner lite rotsaker i taget. Fritera i några minuter (tills de fått fin färg) och lyft ur med hålslev. Låt rinna av på ett hushållspapper. Strö flingsalt efter smak.

Lammburgare

Blanda ägg och ströbröd i en bunke. Låt svälla i 10 minuter. 

Häll ner riven ost, hackad rosmarin och salt. Blanda i lammfärsen sist och forma till fyra biffar.

Smörstek i panna eller lägg på grillen.

Servera burgarna med lök, skivad tomat, strimlad isbergssallad och srirachamajonnäs i gott hamburgerbröd. 

Ingredienser 4 personer
Picklad rödlök:

2 rödlökar

4 dl vatten

3 msk ättika

2 msk strösocker

1 nypa salt

Rotfruktsfrites:

2 palsternackor

2 morötter

8 dl rapsolja

salt

Lammfärsburgare:

600g lammfärs

1 dl ströbröd

1 ägg

1 dl riven ost

1 msk hackad rosmarin

Tillbehör:

1 stor tomat

isbergssallad

Srirachamajonnäs


Vinliv tipsar!

Koonunga Hill Shiraz Cabernet

Aromatiskt vin med fin bredd i doft, inslag av både smör, nöt, gula äpplen, gröna äpplen och exotisk frukt. I smak välbalanserat med inslag av citrus, zest, äpplen, gula plommon, välbalanserat och medellång eftersmak. 

Passar perfekt till en ångkokt torsk som serveras med kokt potatis, grönsallad och lite citron över både fisk och grönsaker.

Johan Franco Cereceda

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.