Glazerade ribs med grillad majskolv

En riktigt klassiker som är så god, så god. Här har vi massor av intensiva smaker, både hetta, sötma, sälta och härlig kryddning. Då gäller det att vara noga med drycken. Får vi föreslå en…

Ingredienser 4 personer

  • 4 personer
  • 1.5 kg tunna revben
  • vatten
  • 1 gul lök
  • 1 röd lök
  • 3 lagerblad
  • 2 tsk nymalen svartpeppar
  • 3 msk sherryvinäger
  • Glaze:
  • 2 dl sriracha
  • 6 vitlöksklyftor
  • 0,5 dl riven färsk ingefära
  • 1 dl honung
  • 1 dl soja
  • 0.5 tsk liquid smoke
  • 3 msk olja
  • 1 tsk nymalen peppar
  • Till servering:
  • 2 majskolvar
  • 1 msk smör
  • Flingsalt efter behov

Gör så här

Lägg kamrevbenen benen i en kastrull och täck med vatten. Lägg i den skalade och klyftade löken, övriga kryddor och sherryvinäger. Låt koka under lock på medelhög värme i 20 min. Ta bort skummet under koktiden.

Glaze:

Lägg samtliga ingredienser till glazen i en kastrull. Mixa med en stavmixer. Låt glazen småputtra i 10 min.

Lyft revbenen ur kastrullen. Låt dem ånga av i några minuter. Pensla glazen runtom revbenen och grilla tills köttet har fått fin grillyta.

Pensla majskolvarna med smör. Grilla tills ytan får en rostad ton. Salta efter behag.


Vinliv tipsar!

LZC Zinfandel, 2023

Smakintensivt rött på Zinfandel från kultområdet Lodi i Kalifornien. 

Vinet har en intensivt fruktig smak av både plommon och björnbär, vanilj, fat, fin balans med nyanser av kryddor, peppar och en lång eftersmak med fruktsöta inslag. 

Perfekt till rätter med liten härlig sötma som glazerade robs med klassiska tillbehör. 

Nr 75334 • 105 kr

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "BLI MEDLEM" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.