En riktigt klassiker som är så god, så god. En av sommarens självklara favoriter men det går att tjuvstarta. Här har vi massor av intensiva smaker, både hetta, sötma, sälta och härlig kryddning. Då gäller det att vara noga med drucken. Får vi föreslå en…
Ingredienser 4 personer
- 4 personer
- 1.5 kg tunna revben
- vatten
- 1 gul lök
- 1 röd lök
- 3 lagerblad
- 2 tsk nymalen svartpeppar
- 3 msk sherryvinäger
- Glaze:
- 2 dl sriracha
- 6 vitlöksklyftor
- 0,5 dl riven färsk ingefära
- 1 dl honung
- 1 dl soja
- 0.5 tsk liquid smoke
- 3 msk olja
- 1 tsk nymalen peppar
- Till servering:
- 2 majskolvar
- 1 msk smör
- Flingsalt efter behov
Gör så här
Lägg kamrevbenen benen i en kastrull och täck med vatten. Lägg i den skalade och klyftade löken, övriga kryddor och sherryvinäger. Låt koka under lock på medelhög värme i 20 min. Ta bort skummet under koktiden.
Glaze:
Lägg samtliga ingredienser till glazen i en kastrull. Mixa med en stavmixer. Låt glazen småputtra i 10 min.
Lyft revbenen ur kastrullen. Låt dem ånga av i några minuter. Pensla glazen runtom revbenen och grilla tills köttet har fått fin grillyta.
Pensla majskolvarna med smör. Grilla tills ytan får en rostad ton. Salta efter behag.
Vinliv tipsar!

CHILL OUT, Zinfandel Organic
Kul boxvin på druvan Zinfandel från södra Italien. Här hittar vi massor av frukt, björnbär, mogna skogsbär, smakrikt med inslag av kryddor, solvarmt, torkade frukter med fräschör och fin balans i smakintensiv stil och relativt lång eftersmak.
Perfekt till grillat kött med smakrika tillbehör.
nr 56206 • 149 kr