Glazerade ribs med grillad majskolv

En riktigt klassiker som är så god, så god. En av sommarens självklara favoriter men det går att tjuvstarta. Här har vi massor av intensiva smaker, både hetta, sötma, sälta och härlig kryddning. Då gäller det att vara noga med drucken. Får vi föreslå en…

Ingredienser 4 personer

  • 4 personer
  • 1.5 kg tunna revben
  • vatten
  • 1 gul lök
  • 1 röd lök
  • 3 lagerblad
  • 2 tsk nymalen svartpeppar
  • 3 msk sherryvinäger
  • Glaze:
  • 2 dl sriracha
  • 6 vitlöksklyftor
  • 0,5 dl riven färsk ingefära
  • 1 dl honung
  • 1 dl soja
  • 0.5 tsk liquid smoke
  • 3 msk olja
  • 1 tsk nymalen peppar
  • Till servering:
  • 2 majskolvar
  • 1 msk smör
  • Flingsalt efter behov

Gör så här

Lägg kamrevbenen benen i en kastrull och täck med vatten. Lägg i den skalade och klyftade löken, övriga kryddor och sherryvinäger. Låt koka under lock på medelhög värme i 20 min. Ta bort skummet under koktiden.

Glaze:

Lägg samtliga ingredienser till glazen i en kastrull. Mixa med en stavmixer. Låt glazen småputtra i 10 min.

Lyft revbenen ur kastrullen. Låt dem ånga av i några minuter. Pensla glazen runtom revbenen och grilla tills köttet har fått fin grillyta.

Pensla majskolvarna med smör. Grilla tills ytan får en rostad ton. Salta efter behag.


Vinliv tipsar!

Bonterra Zinfandel

Riktigt bra rött vin på box på Kaliforniens stolthet, Zinfandel. Vinet har en tydligt fruktintensiv karaktär, här hittar vi både björnbär, mörka körsbär, blåbär, liten vitpepprig ton, örter, fatinslag och salvia. Lång eftersmak, kraftfullt i druvtypisk stil.

Perfekt till en grillade ribs som serveras med grillade grönsaker och chimichurri.

nr 6557 • 359 kr

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.