Grillad havsabborre med kokt potatis

Lika enkelt som elegant. Och en perfekt rätt för både vardagsmiddagar och speciella tillfällen. Här är ett läckert recept på älskade havsabborren.

Gör så här

Skala potatisarna och koka dem i lätt saltat vatten tills de är ömtåliga. Häll av vattnet och låt potatisarna svalna.

Pensla fiskfiléerna med olivolja och färsk limesaft. Strö över finhackad vitlök och salt och peppar för att smaksätta fisken.

Värm upp grillen till medelhög värme. Grilla filéerna eller tills de är genomstekta (ca 4 minuter) och har fått en vacker grillad yta.

Skiva de kokta potatisarna i önskad storlek och arrangera dem på serveringsfatet bredvid den grillade fisken.

Strö över finhackad persilja över fisken och potatisarna. Pressa lite extra limesaft över rätten för en uppfriskande touch.

Servera den varm och njut av den perfekta balansen av grillad havsabborre och krämig potatis. Och med ett glas vin.

Ingredienser 4 personer

4 havsabborrefiléer (ca 200 g vardera)
600 g små potatisar, skalade och kokta
3 msk olivolja
Färsk limesaft från en lime
2 vitlöksklyftor, finhackade
Färsk persilja, hackad
Salt och nymalen svartpeppar efter smak

Vinliv tipsar!

Grande Nuit Sauvignon Blanc Colombard Gros Manseng, 2023

Kul med en riktigt bra druvblandning på flera spännande druvor från Frankrike. Här hittar vi fin balans i riktigt drickvänlig stil, frisk med markerad fruktighet, inslag av äpple, krusbär, mogen lime, tropiska frukter, aningen blommig och med medellång, välbalanserad eftersmak. 

Nr. 70766 • 229 kr

Till vinet

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "BLI MEDLEM" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.