Grym potatis- och chorizogryta med spanska influenser

En lika enkel, billig som grym gryta perfekt för kalla dagar och långa kvällar. Se till att chorizon håller hög kvalitet, grytan blir mångfald godare. Och glöm inte att servera ett glas vin till. Synergierna!

Gör så här

Stek chorizon i en stor gryta tills de är gyllenbruna. Ta bort korven från pannan och ställ åt sidan.

Stek lök och vitlök i samma panna, tills löken är genomskinlig och vitlöken doftar.

Tillsätt de tärnade röda och gröna paprikorna och stek dem i några minuter tills de blir mjuka.

Lägg i potatistärningarna av potatis och rör om.
Strö över paprikapulver och den torkade chilin. Rör om.

Häll i vinet och sedan kycklingbuljongen och låt grytan sjuda tills potatisen är mjuk.

Smaka av med salt och peppar.

Servera i djupa tallrikar och strö över färsk hackad persilja.

Glöm inte vinet!

Ingredienser 4 personer

400 g färsk chorizo-korv i skivor
4 potatisar, skalade och skurna i tärningar
1 lök, finhackad
4 vitlöksklyftor, finhackade
1 röd paprika, tärnad
1 gul paprika, tärnad
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk torkad chili
2 dl rött vin
6 dl kycklingbuljong
Salt och nymalen svartpeppar efter smak
Färsk persilja, hackad

Vinliv tipsar!

Magus Dark Garnacha

Kultdruvan Garnacha på 4,5 litersbox, hur låter det? Vinet har en härlig fräschör, är torrt med inslag av röda bär, fat, fruktiga toner, örter, liten, mjuk strävhet, eldiga inslag och en medellång eftersmak i mycket balanserad, lättdrucken stil. Perfekt till kyckling i ugn eller en genuin gryta på chorizo och potatis.

Nr 74261 • 299 kr

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "BLI MEDLEM" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.