En lika enkel, billig som grym gryta perfekt för kalla dagar och långa kvällar. Se till att chorizon håller hög kvalitet, grytan blir mångfald godare. Och glöm inte att servera ett glas vin till. Synergierna!
Gör så här
Stek chorizon i en stor gryta tills de är gyllenbruna. Ta bort korven från pannan och ställ åt sidan.
Stek lök och vitlök i samma panna, tills löken är genomskinlig och vitlöken doftar.
Tillsätt de tärnade röda och gröna paprikorna och stek dem i några minuter tills de blir mjuka.
Lägg i potatistärningarna av potatis och rör om.
Strö över paprikapulver och den torkade chilin. Rör om.
Häll i vinet och sedan kycklingbuljongen och låt grytan sjuda tills potatisen är mjuk.
Smaka av med salt och peppar.
Servera i djupa tallrikar och strö över färsk hackad persilja.
Glöm inte vinet!
Ingredienser 4 personer
400 g färsk chorizo-korv i skivor
4 potatisar, skalade och skurna i tärningar
1 lök, finhackad
4 vitlöksklyftor, finhackade
1 röd paprika, tärnad
1 gul paprika, tärnad
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk torkad chili
2 dl rött vin
6 dl kycklingbuljong
Salt och nymalen svartpeppar efter smak
Färsk persilja, hackad
Vinliv tipsar!
Bra exempel på hur ett vin på druvan Zinfandel från Kalifornien står sig. Till superpris dessutom. Här hittar vi markerad frukt, inslag av björnbär, fruktsötma, mogna körsbär och plommon, bra balans med mjuka tanniner och lång eftersmak.
Perfekt till en riktigt god burgare extra allt. Eller en t-bone med coleslaw.