En lika enkel, billig som grym gryta perfekt för kalla dagar och långa kvällar. Se till att chorizon håller hög kvalitet, grytan blir mångfald godare. Och glöm inte att servera ett glas vin till. Synergierna!
Gör så här
Stek chorizon i en stor gryta tills de är gyllenbruna. Ta bort korven från pannan och ställ åt sidan.
Stek lök och vitlök i samma panna, tills löken är genomskinlig och vitlöken doftar.
Tillsätt de tärnade röda och gröna paprikorna och stek dem i några minuter tills de blir mjuka.
Lägg i potatistärningarna av potatis och rör om.
Strö över paprikapulver och den torkade chilin. Rör om.
Häll i vinet och sedan kycklingbuljongen och låt grytan sjuda tills potatisen är mjuk.
Smaka av med salt och peppar.
Servera i djupa tallrikar och strö över färsk hackad persilja.
Glöm inte vinet!
Ingredienser 4 personer
400 g färsk chorizo-korv i skivor
4 potatisar, skalade och skurna i tärningar
1 lök, finhackad
4 vitlöksklyftor, finhackade
1 röd paprika, tärnad
1 gul paprika, tärnad
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk torkad chili
2 dl rött vin
6 dl kycklingbuljong
Salt och nymalen svartpeppar efter smak
Färsk persilja, hackad
Vinliv tipsar!
Kultdruvan Garnacha på 4,5 litersbox, hur låter det? Vinet har en härlig fräschör, är torrt med inslag av röda bär, fat, fruktiga toner, örter, liten, mjuk strävhet, eldiga inslag och en medellång eftersmak i mycket balanserad, lättdrucken stil. Perfekt till kyckling i ugn eller en genuin gryta på chorizo och potatis.
Nr 74261 • 299 kr