Het, hetare, hetaste rätten – underbara chili con carne

juli 19, 2023
Lästid 1 min

Gör så här

Stek färsen i oljan i en gjutjärnsgryta, tills färsen fått fin färg.

Skala och hacka lökarna. Blanda ner löken och låt den steka med en stund.

Smaka av med resten av kryddorna: chili, paprika, spiskummin, svartpeppar, salt och soja.

Lägg ner tomaterna. Låt allt koka ihop i ca 20 minuter.

Lägg i bönorna och låt koka i ytterligare 10 minuter.

Servera rykande het med ett gott glas svalt vin eller en öl.

Ingredienser 4 personer

2 gula lökar

400 g nötfärs

2 msk olja

Chili (torkad)

1 krm svartpeppar

1 tsk paprikapulver

1 tsk spiskummin

1 tsk flingsalt

1 msk japansk soja

1 burk hela tomater (à 400 g)

2 burkar vita bönor i tomatsås (à 440 g)

Nästa artikel