Annonssamarbete – AGITATOR

Ifrågasätt traditioner!

Hur blir man Sveriges bästa whiskydestilleri? Vinliv mötte upp med Oskar Bruno, destillerichef på Arboga-baserade Agitator. Och fick blixtsnabba svar på både det ena och det andra. Mest det andra.

Med eller utan is?

Utan, men om stunden kräver, med!

Vilken temperatur ska whiskyn ha?

294° Kelvin.

Varför?

Det är relativt nära rumstemperatur.

Om vi pratar whisky till mat, vad rekommenderar du?

Jag gillar att para whisky och ost, men vet att rökig whisky och ostron fungerar superbra tillsammans. Vill jag unna mig lite lyx bjuder jag mig gärna på lite Manchego och Chestnut cask, eller varför inte en Brillat Savarin med The Swedish Malt.

Vilket är bästa glaset?

Tumbler, det är snyggt och känns bra i handen.

Bästa drinken på whisky?

Old fashioned.

Svensk eller skotsk whisky?

Svensk.

Hemligheten bakom succén med svensk whisky?

Viljan att utmana och våga ta ut svängarna.

Vilka länder exporterar ni till?

Tyskland, UK, Polen, Ukraina, Costa Rica, Frankrike och samt Skandinavien.

Kan man ha whisky i matlagning?

Absolut!

Har du något tips på det?

Vi har ett supergott recept på sommarsill med vår whisky i som smaksättare, Agitators sommarsill:

  • 1 förpackning 5-minuterssill, 420 g
  • 1 dl Agitator The Swedish Malt
  • 1 dl gräddfil
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk honung
  • 1/2 dl hackad dill
  • 1/2 dl hackad rödlök
  • Salt och peppar

Häll av sillagen och skär sillen i bitar. Hacka dill och rödlök. Blanda alla ingredienser i en burk och låt stå i kylskåpet i ett dygn.

Varifrån kommer inspirationen till att skapa Sveriges bästa whisky?

Vi vill göra världens bästa whisky, eller åtminstone bana väg till hur världens bästa whisky kan tillverkas. Vi tror att det enda sättet att nå dit är att ifrågasätta traditioner, vara innovativ och våga ta den svåra vägen.

Dags för en whisky?

Alltid!

Vinliv tipsar!
Agitator The Swedish Malt

Oj! Snacka om överraskning. Riktigt intressant single malt som numera går under namnet Swedish Malt från kreddiga Agitator i Arboga. Här har vi ett destillat med massor av fruktiga toner, stenfrukter, nötter, zest, lime, citron, tydligt inslag av fat, vaniljsötma, lakrits, örter och lång eftersmak med liten rökig ton.

Perfekt avec, till ost eller våga överraska till en råbiff.

Nr. 54089 • 499 kr

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "BLI MEDLEM" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.