En riktigt svensk gryta där falukorven skänker glädje och minnen från barndom. Men med rätt kryddning blir rätten vuxen och med ett glas vin till utsökt i sin enkelhet.
Ingredienser 4 personer:
- 500 g falukorv, i strimlor
- 1 gul lök, hackad
- 1 röd paprika, strimlad
- 2 dl crème fraîche
- 1 dl grädde eller mjölk
- 2 msk tomatpuré
- 1 tsk paprikapulver
- 1 msk smör eller olja
- Salt och peppar
Till servering:
- Pasta eller ris
- Persilja till garnering (valfritt)
Gör så här:
- Fräs lök och paprika i smör i en stekpanna tills de mjuknar.
- Tillsätt falukorven och stek ett par minuter.
- Rör ner tomatpuré, paprikapulver, crème fraîche och grädde.
- Låt grytan sjuda i ca 10 minuter.
- Smaka av med salt och peppar.
- Servera med nykokt pasta och gärna lite persilja på toppen.
Vinliv tipsar!

Casteloro Vino Rosso
Nr 7511008 • 199:-
Superprisvärd box på rött vin från Italien.
Välbalanserat, välproducerat med liten ihållande dock mycket mjuk strävhet, fin frukt, lång eftersmak i smakrik, drickvänlig stil.
Perfekt till en grillad eller krämig gryta.


















