Annonssamarbete – Wines of Portugal

Fyra vita kanonviner från Portugal

Branco! Som i vitt på portugisiska. Vinho Branco är då vitt vin. Men vilket vin! Ganska okänt men lysande till skaldjur, en pasta med tomatsås eller till höstens lyxiga bufféer. Balanserat, friskt och alltid mycket, mycket prisvärt.

Portugal är vackert och med fantastiska viner som fortfarande väntar på att få sitt stora, stora internationella genombrott. Det vita vinet är möjligen bortglömt men nu är det dags att ändra på det. Landets vita viner är i en klass för sig, unikt och skaldjursvänligt. Vitt vin från Portugal är med sin fräschör och fina balans riktigt välsmakande till fisk och skaldjur där friskhet möter frukt.

Vinliv tipsar!

Sogrape Vinhos, Gazela Vinho Verde White

nr 2566
alk. 8,5 %
vol. 750 ml

75 kr

Underbart pratvin och sommarens absoluta favorit. Mycket fruktigt, friskt med liten fruktsötma, inslag av både gröna äpplen, päron, persika i lättsamt mycket drickvänlig stil.

Till en fräsch sommarsallad eller bara som det är.

Quinta D’Amares, Amare Loureiro Alvarinho 2023

nr 2346
alk. 10 %
vol. 750 ml

89 kr

Intressant vitt vin på blandningen Loureiro och Alvarinho, ett vin som dessutom har lägre alkohol, 10 procent. Här hittar vi fin fräschör med inslag av citrus, gula plommon, exotisk frukt, lite honungsmelon och en fin balans i avslut.

Perfekt till en fräsch sallad eller till smårätter på fisk och skaldjur.

Aveleda, Alvarinho Vinho Verde DOC White 2023

nr 73576
alk. 12 %
vol. 750 ml

119 kr

Skolboksexempel på ett riktigt bra vin på superdruvan Alvarinho. Här hittar vi fin balans, inslag av citrus, gröna äpplen, vit persika, lime, mineraliska inslag i torr, mycket frisk stil.

Perfekt till ostron eller sashimi på bästa torsken.

Anselmo Mendes Vinhos, Contacto Alvarinho 2023

nr 6707
alc. 13 %
vol. 750 ml

139 kr

Underbart vin på underbara Alvarinho, ett vin som dessutom kan lagras upp till tio år. Vinet har en markerad fräschör, inslag av gröna äpplen, saltmineraler, citronskal, rabarber, gyllenbär och en lång eftersmak i absolut fräscht syrlig stil.

Perfekt till halstrad tonfisk som serveras med en ailoli med solrosfrön.

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "BLI MEDLEM" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.