Smarriga snittar – snabbt!

Lyxigt men enkelt och super-uppskattat till såväl lunchen, picknicken som festen. För den som vill bjuda på, eller själv njuta av, en rätt som varken är tidskrävande eller mastig och där möjligheten till variation är oändlig. Kort och gott, en rätt som passar alla åldrar, i alla lägen. Här kommer två recept på tunnbrödsrulle, vilka ger omkring 20 snittar och helt skilda upplevelser!

Tunnbrödrulle med lax, färskost, pepparrot och äpple

  • 2 st tunnbröd
  • 200 g rökt lax
  • 100 g färskost
  • 2 msk riven pepparrot
  • 1/2 rött äpple
  • 1/2 ask smörgåskrasse
  • salt och peppar

Plocka fram ett rivjärn och börja med att riva både pepparrot och äpple. Blanda det du precis rivit tillsammans med färskost och kryddor. Nu är krämen klar och ska bredas ut på tunnbröden. Allt ska gå åt! Därefter lägger du ut laxen ovanpå och strör över med lite nyklippt krasse. Tunnbrödet med dess innehåll ska rullas ihop och placeras svalt. Innan servering skär du tunnbrödsrullen i skivor, omkring 1 cm stora. 

Tunnbrödsrulle med skinka och dijonmajonnäs

  • 2 st tunnbröd
  • 125 gram rökt skinka
  • 0,75 msk dijonsenap
  • 2 msk majonnäs
  • 2 msk creme fraiche
  • 1,5 msk hackad gräslök
  • 2 st salladsblad
  • 8 st cocktailtomater
  • salt och peppar

Här ska ingenting rivas. Istället börjar du tvärt med att blanda dijonsenap, majonäs och creme fraiche. Tillsätt både hackad gräslök och tomaterna som du skurit i mindre bitar. Krydda med salt och peppar. Proceduren fortsätter senare likt det tidigare. Lägg ut skinka och salladsblad på tunnbrödet och rulla sedan ihop. Förvara kallt och skär upp innan servering.

Som alltid vid matlagning är det både smart och trevligt att smaka av under tiden. Följer du dessa grundrecept lär du senare gotta dig, men önskar du mer smaker är det bara att addera och smaka på nytt tills det blir som du vill ha det.


Vinliv tipsar!

Rosé och bubbel från Dryckhem

Nu kommer den stora säsongen för bubbel och rosévin. Viner som ökar mest av allt om vi ser till den svenska marknaden. Fler och fler ser ju också att vinerna är riktigt trevlig till mat och inte bara som aperitif. 

Johan Franco Cereceda

• 49 kr

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

    Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.