Gör så här
Stek fisken i smör några min per sida. Stek även solroskärnorna i någon minut.
Ansa sparrisen. Koka några minuter.
Koka potatisen.
Hacka äggen under tiden.
Bryn smöret tills det blir lätt brunt och doftar nöt.
Lägg upp 1 torsk, sparris och fem potatisar på respektive tallrik. Strö över kärnorna och de hackade äggen. Häll det brynta smöret över.
Garnera med dill.
Servera med skivad citron till. Och ett glas vin!
Ingredienser 4 personer
500 g torskrygg (4 filéer)
5 msk smör till stekning
8 tsk solroskärnor
20 små färskpotatisar
4 hårdkokta ägg
50 g smör
20 stjälkar av gröna sparrisar
Garnering
Dill, grovhackad
Citroner
Vinliv tipsar!
Bonterra Chardonnay, 2022
Lyxigt vitt på världens bästa vitvinsdruva, Chardonnay. Vinet har en intensiv fruktig karaktär med inslag av gula plommon, tropiska frukter, fint balanserande syrlighet och med tydliga toner av vad ekfaten ger som smör, nötter, julkryddor och en avslutande vaniljkaraktär.
Perfekt till smörstekt torsk som serveras med kokt potatis och sås på räkor och citron.
Nr 16632 • 149 kr