Gör så här
Stek fisken i smör några min per sida. Stek även solroskärnorna i någon minut.
Ansa sparrisen. Koka några minuter.
Koka potatisen.
Hacka äggen under tiden.
Bryn smöret tills det blir lätt brunt och doftar nöt.
Lägg upp 1 torsk, sparris och fem potatisar på respektive tallrik. Strö över kärnorna och de hackade äggen. Häll det brynta smöret över.
Garnera med dill.
Servera med skivad citron till. Och ett glas vin!
Ingredienser 4 personer
500 g torskrygg (4 filéer)
5 msk smör till stekning
8 tsk solroskärnor
20 små färskpotatisar
4 hårdkokta ägg
50 g smör
20 stjälkar av gröna sparrisar
Garnering
Dill, grovhackad
Citroner
Vinliv tipsar!

Foot of Africa Chardonnay, 2024
Nytt spännande vin på 1 litersflaska som nyligen lanserades. Här hittar vi massor av smak, generös stil, inslag av mogna tropiska frukter, gula plommon, smör, nötter, fat, grillad citron, physalisfrukt med bra fräschör och lång eftersmak i fin balans.
Perfekt till tisdagens smörstekta sej eller fredagens fisktacos eller pasta med brynt smör.
Nr 73369 • 99 kr