Gör så här
Stek fisken i smör några min per sida. Stek även solroskärnorna i någon minut.
Ansa sparrisen. Koka några minuter.
Koka potatisen.
Hacka äggen under tiden.
Bryn smöret tills det blir lätt brunt och doftar nöt.
Lägg upp 1 torsk, sparris och fem potatisar på respektive tallrik. Strö över kärnorna och de hackade äggen. Häll det brynta smöret över.
Garnera med dill.
Servera med skivad citron till. Och ett glas vin!
Ingredienser 4 personer
500 g torskrygg (4 filéer)
5 msk smör till stekning
8 tsk solroskärnor
20 små färskpotatisar
4 hårdkokta ägg
50 g smör
20 stjälkar av gröna sparrisar
Garnering
Dill, grovhackad
Citroner
Vinliv tipsar!

Alexandre Le Bon Crémant de Loire Brut
Spännande druvblandning på kanondruvorna Chenin Blanc, Chardonnay och den blå Cabernet Franc. Mycket välsmakande och välbalanserat, friskt med mineraliska toner, zest, citron, aningen mandel med medellång eftersmak i ursprungspräglad stil.
149 kr • Nr 56923