Råbiff med klassiska tillbehör – och ett riktigt bra vin på det

Råbiff är den perfekta förrätten med klassiska tillbehör som kapris, äggula och rödlök. Den går snabbt att tillaga och går hem hos alla gäster. Det går inte att misslyckas med råbiffen – det är därför den är så populär. 

Tips! Har du en vegetarian över på middag? Testa att göra en vegoversion av råbiffen med rödbetor som “biff”. Det både liknar i konsistens och utseende. Dessutom är det väldigt gott! 

Ingredienser (4 portioner)

  • 600 g malet nötkött, innanlår
  • 200 g inlagda rödbetor
  • 2 tsk salt
  • ½ rödlök
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 4 äggulor
  • 1 dl kapris

Gör så här: 

1. Tärna rödbetorna och hacka rödlöken fint. 

2. Forma 4 puckar av det malda köttet och salta och peppra. Lägg puckarna på 4 tallrikar och gör en grop i pucken. Lägg en äggula i varje grop.  

3. Strö över rödlök, rödbetor och kapris över råbiffen. Servera med ett glas rött vin i stor kupa!


Vinliv tipsar!

Villa Puccini Chianti Classico Riserva, 2016

Rött från Chianti på 90 procent Sangiovese och resterande del Cannaiolo. Smakrikt med massor av ursprungs- och druvkaraktär, vi hittar körsbär, lingon, fräschör, plommon, kryddiga inslag, mörka, mogna skogsbär och en lång, mycket balanserad eftersmak i matorienterad stil.

Nr. 22328 • 149 kr

Nästa artikel
Skaldjur på grillen
Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

    Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.