Råbiff är den perfekta förrätten med klassiska tillbehör som kapris, äggula och rödlök. Den går snabbt att tillaga och går hem hos alla gäster. Det går inte att misslyckas med råbiffen – det är därför den är så populär.
Tips! Har du en vegetarian över på middag? Testa att göra en vegoversion av råbiffen med rödbetor som “biff”. Det både liknar i konsistens och utseende. Dessutom är det väldigt gott!
Ingredienser (4 portioner)
- 600 g malet nötkött, innanlår
- 200 g inlagda rödbetor
- 2 tsk salt
- ½ rödlök
- 1 tsk nymalen svartpeppar
- 4 äggulor
- 1 dl kapris
Gör så här:
1. Tärna rödbetorna och hacka rödlöken fint.
2. Forma 4 puckar av det malda köttet och salta och peppra. Lägg puckarna på 4 tallrikar och gör en grop i pucken. Lägg en äggula i varje grop.
3. Strö över rödlök, rödbetor och kapris över råbiffen. Servera med något riktigt gott att dricka till!
Vinliv tipsar!
Agitator The Swedish Malt
Oj! Snacka om överraskning. Riktigt intressant single malt-whisky som nu byter namn till Swedish Malt från kreddiga Agitator i Arboga. Här har vi ett destillat med massor av fruktiga toner, stenfrukter, nötter, zest, lime, citron, tydligt inslag av fat, vaniljsötma, lakrits, örter och lång eftersmak med liten rökig ton.
Perfekt avec eller våga överraska till en råbiff.
Nr. 54089 • 499 kr