Råbiff med klassiska tillbehör – och ett riktigt bra vin på det

Råbiff är den perfekta förrätten med klassiska tillbehör som kapris, äggula och rödlök. Den går snabbt att tillaga och går hem hos alla gäster. Det går inte att misslyckas med råbiffen – det är därför den är så populär. 

Tips! Har du en vegetarian över på middag? Testa att göra en vegoversion av råbiffen med rödbetor som “biff”. Det både liknar i konsistens och utseende. Dessutom är det väldigt gott! 

Ingredienser (4 portioner)

  • 600 g malet nötkött, innanlår
  • 200 g inlagda rödbetor
  • 2 tsk salt
  • ½ rödlök
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 4 äggulor
  • 1 dl kapris

Gör så här: 

1. Tärna rödbetorna och hacka rödlöken fint. 

2. Forma 4 puckar av det malda köttet och salta och peppra. Lägg puckarna på 4 tallrikar och gör en grop i pucken. Lägg en äggula i varje grop.  

3. Strö över rödlök, rödbetor och kapris över råbiffen. Servera med ett glas rött vin på Pinot Noir i stor kupa!


Vinliv tipsar!

Saint Clair Origin Pinot Noir

Rött vin på Nya Zeelands signaturdruva Pinot Noir, dessutom från distriktet Marlborough, landets i särklass mest kända.

Bärigt rött vin med inslag av hallon, smultron, lite jordgubbar men även lite kakao, kryddor med liten fatton i väl integrerad, välproducerad stil med medellång eftersmak. 

Det här vinet dricker jag gärna till en egengjord råbiff med klassiska tillbehör. Men jag serverar vinet en smula svalt och i glas med stor kupa.

Nr. 16015 • 109 kr

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

    Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.