Råbiff är den perfekta förrätten med klassiska tillbehör som kapris, äggula och rödlök. Den går snabbt att tillaga och går hem hos alla gäster. Det går inte att misslyckas med råbiffen – det är därför den är så populär.
Tips! Har du en vegetarian över på middag? Testa att göra en vegoversion av råbiffen med rödbetor som “biff”. Det både liknar i konsistens och utseende. Dessutom är det väldigt gott!
Ingredienser (4 portioner)
- 600 g malet nötkött, innanlår
- 200 g inlagda rödbetor
- 2 tsk salt
- ½ rödlök
- 1 tsk nymalen svartpeppar
- 4 äggulor
- 1 dl kapris
Gör så här:
1. Tärna rödbetorna och hacka rödlöken fint.
2. Forma 4 puckar av det malda köttet och salta och peppra. Lägg puckarna på 4 tallrikar och gör en grop i pucken. Lägg en äggula i varje grop.
3. Strö över rödlök, rödbetor och kapris över råbiffen. Servera med något riktigt gott att dricka till!
Vinliv tipsar!

Monkey Shoulder
Nr 8583101 • 399 kr
Högkvalitativ whisky från maltdestillatets epicentrum, Skottland. Här hittar vi markerad fruktighet, inslag av kola, gula äpplen, knäck, lite smör, brödiga toner, exotisk frukt, skumbanan, mandarin, fat, sötaktig, honung, liten mineralisk ton i avslut. Lång eftersmak. Drick som den är eller ha den som drinkbas.