Japansk bowl med soba och edamame

Laga en snabb, utsökt asiatisk middag med sobanudlar, sojabönor, koriander och mungbönor. Soba är tunna japanska nudlar och är tillverkade av bovetemjöl och passar bra i en bowl med sting i. 

I Japan serveras sobanudlar antingen kalla eller varma. Allra vanligast är att man gör en nudelsoppa på soba. Förutom sobanudlar finns varianterna ramen och udon. 

Ingredienser (4 portioner)

  • 1 paket sobanudlar
  • 2 msk sesamolja
  • 1 gul lök, skivad
  • 5 dl edamamebönor, frysta
  • 2 morötter, hackade
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • ½ röd chili, finhackad
  • 100 g mungbönor
  • Chilisås av valfritt märke
  • Rostade sesamfrön, valfritt

Gör så här:

1. Koka sobanudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. 

2. Hetta upp olivolja i en stor stekpanna. Fräs gul lök, röd chili och vitlök. Lägg i morötter och fräs i några minuter. Sist av allt, lägg i mungbönor och och edamamebönor.

3. Blanda sobanudlar och grönsaker. Häll på lite sesamolja och blanda med chilisås. Servera med chilisås och lite rostade sesamfrön.


Vinliv tipsar!

Essence Organic Rosé

Till vinet har man plockat druvor från Spanien och satsat rejält på fräschör och lättsam karaktär. Här hittar vi dessutom inslag av röda bär, solmogna jordgubbar i fruktigt lättsam stil, mycket välbalanserat med en lite örtig, kryddig ton och med karaktär av citrus. Perfekt sommarvin.

Johan Franco Cereceda

nr. 56493 • 199 kr

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

    Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.