Snabbaste receptet på crêpes med svampfyllning

Crêpes med svampfyllning är en utsökt och elegant rätt som passar lika bra till lunch som middag. De tunna pannkakorna fylls med en krämig svampröra och kan serveras med en fräsch sallad vid sidan. Vinliv avslöjar sitt bästa recept.

Matcha med:

Pour Toi Pinot Noir

Pinot Noir från superdruvans hemland, Frankrike. Ett rött, friskt vin signerat John Lundvik. Här hittar vi massor av fruktighet, inslag av röda bär, fräschör, vildhallon, körsbär och en släng av fat.

Nr. 76116 • 99:-

Ingredienser (4 portioner)

Crêpes

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1 nypa salt
  • Smör eller olja till stekning

Svampfyllning

  • 300 g färska champinjoner eller annan svamp (kantareller eller skogschampinjoner)
  • 1 liten gul lök eller schalottenlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl crème fraîche eller matlagningsgrädde
  • 1 dl riven ost (gärna parmesan eller lagrad ost)
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • Salt och peppar efter smak
  • Färsk persilja, finhackad (till garnering)

Instruktioner

1. Gör crêpesen

I en bunke, vispa ihop mjöl, mjölk, ägg och en nypa salt tills du får en jämn smet. Låt smeten vila i cirka 10-15 minuter för att svälla.

Värm en stekpanna på medelvärme och smält lite smör eller olja. Häll en liten mängd smet i pannan och rotera den så att smeten fördelas jämnt över hela ytan.

Stek varje crêpe i cirka 1-2 minuter per sida tills de får en gyllenbrun färg. Fortsätt tills smeten är slut och lägg de färdiga crêpesen på en tallrik.

2. Förbered svampfyllningen

Rensa och skiva svampen. Hacka löken och finhacka vitlöken.

Värm smör och olivolja i en stekpanna på medelvärme. Tillsätt löken och vitlöken och stek tills de mjuknar och blir genomskinliga.

Tillsätt svampen och stek tills all vätska från svampen har avdunstat och de får en gyllenbrun färg.

Rör ner crème fraîche eller matlagningsgrädde och låt det småputtra i några minuter tills såsen tjocknar något. Tillsätt den rivna osten och rör om tills den smälter in i såsen. Smaka av med salt och peppar.

4. Fyll och servera

Fördela svampfyllningen jämnt på varje crêpe och vik dem till halvmånar eller rulla ihop dem som rullar.

Strö över finhackad persilja för extra färg och smak.

Servera dina crêpes med en fräsch sallad eller som en del av en större måltid. Dessa krämiga svampfyllda crêpes är ett utsökt vegetariskt alternativ!

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "BLI MEDLEM" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.