Snake venom – världens starkaste öl…

För den ölälskare som söker utmaning, spänning och en annorlunda upplevelse – låt dig presenteras för Snake Venom, översatt till ormgift på svenska. Världens starkaste öl. 

Ölen, producerad av det skotska bryggeriet Brewmeister, har en alkoholhalt på 67,5%, vilket är att jämföra med whiskey eller vodka och gör den till världens starkaste öl. Drycken är trögflytande och fattig på bubblor, bitter och med en smak av citron, äpple och körsbär. 

Att Snake Venom redan funnits på marknaden sedan 2013 gör den inte mindre intressant. Bryggeriet själva rekommenderar att den dricks som en brandy. 

Varningstriangel på flaskan

Med en varningstriangel på flaskan uppmanas konsumenten att bara dricka en per sittning (en tidigare upplaga med en alkoholhalt på 65% sägs inte ha imponerat på de som förtärde drycken, men Snake Venom tycks ha tillfredsställt denna (något mindre?) grupp).

Återförsäljare som säljer ölen online menar att svaghjärtade personer helt bör avstå och de tar själva avstånd från ansvar för eventuella risker som drycken kan medföra. Med köp av ölen tillkommer ett autentiserings- och informationsbrev och med glimten i ögat menar återförsäljare att de inte uppmanar folk till att dricka den, varför man kan köpa max en eller två flaskor per order. 

Men är det verkligen öl?

Huruvida drycken faktiskt får klassas som öl går att diskutera. Sanningen är att bryggeriet senare kommit att erkänna att de fått upp alkoholhalten genom att spetsa ölen med ren etanol, vilket gör att den faktiskt inte får klassas som öl. 

Detta till trots tycks den ha behållit ryktet om att vara världens starkaste öl. Om detta låter lockande är det kanske dags att slå två flugor i en smäll – boka en första sedan pandemins början med destination Skottland och njuuuut av EN stark öl. 

Vad äter man till världens starkaste öl?

Nej, inte kan man tro att det ska gå att kombinera mat till en sådan produkt. Visst, en riktigt fet hamburgare med majonnäs och pommes kanske dämpar smaken en smula. Men om man satsar på att hitta synergier, får man helt enkelt leta upp annan öl.

Men det gör ju inte ölen sämre för det. Snarare mer unik. 

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

    Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.