Systembolagets fem bästa boxviner

Kom ihåg: det är alltid insidan som räknas. För på Vinliv är vi aldrig för fina för att dricka vin på box, så länge vinet är gott är det gott. Och dessutom slår boxviner det mesta i förpackningsväg. Vi tipsar om de fem bästa boxvinerna just nu.

Så här länge håller öppnade boxviner.

Drostdy-Hof Chenin Blanc 2020

Friskt vitt vin med örtiga inslag, här hittar vi tropiska frukter som passionsfrukt och kiwi i fin balans. Passar perfekt till pasta med gräddig skaldjurssås.

nr 2069 • 199 kr

Les Fumées Blanches Sauvignon Blanc 2020

Synnerligen välbalanserat vitt vin med massor av frisk, härlig smak och inslag av svarta vinbär, krusbär och lime. Passar perfekt till stekt torsk med kokt potatis och citrussyrlig sås.

nr 22139 • 259 kr

Viña Maipo Cabernet Sauvignon 2020

Ungt, kryddigt rött vin med inslag av både hallon, salvia och svarta vinbär, med medellång eftersmak i druvtypisk stil. Passar perfekt till pannbiff som serveras med traditionella tillbehör.

nr 16510 • 195 kr

Gosa Monastrell 2019

Mustigt, bärigt rött vin med skogsbär, örter, kryddor och blåbär i fruktig kompott och relativt lång och smakintensiv eftersmak. Passar perfekt till mustig lammgryta, rikligt kryddad.

nr 6297 • 219 kr

Côtes-du-Rhône Reserve 2019

Smakrikt rött vin med tydligt ursprung där vi hittar både björnbär, kryddor, peppar, mineral i balanserad stil. Passar perfekt till grillade chuck rolls som serveras med slungad sötpotatis.

nr 6018 • 289 kr

Mer än hälften av allt vin som säljs på Systembolaget är vin på box, kontroversiellt och föraktat av snobbarna. Därför ska du dricka vin på bag in box.

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.