Underbart god Saltimbocca med kyckling

En klassiker i Italien som går att variera i det oändliga. Men med kyckling blir rätten vardagsnära och dessutom mycket vinvänlig. Ett enkelt recept där resultatet är överraskande gott.

Ingredienser 4 personer:

  • 4 kycklingfiléer
  • 8 skivor prosciutto (eller parmaskinka)
  • 8 färska salviablad
  • 2 msk olivolja
  • 50 g smör
  • Salt och svartpeppar efter smak
  • 1 dl vitt vin eller kycklingbuljong (eller en blandning av båda)
  • Citronklyftor för servering

Gör så här:

  • Lägg kycklingfiléerna mellan två ark plastfolie och banka dem försiktigt med en köttklubba eller ett tungt föremål till en jämn tjocklek.
  • Lägg två skivor prosciutto på varje kycklingfilé, följt av två salviablad. Tryck ner lätt så att de fäster.
  • Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna över medelhög värme. Lägg i kycklingfiléerna med prosciutto-sidan nedåt. Stek i 4-5 minuter tills prosciutton är krispig och gyllenbrun. Vänd filéerna och stek ytterligare 3-4 minuter tills kycklingen är genomstekt. Tillsätt smöret en minut innan du tar bort kycklingen från pannan och låt det smälta för extra smak.
  • Häll i vitt vin eller kycklingbuljong och låt det koka upp för att reducera såsen i ca 2-3 minuter, skrapa botten av pannan för att få upp smakerna.
  • Lägg upp kycklingen på tallrikar och skeda över såsen. Garnera med citronklyftor och servera med grönsaker eller en sallad.

Servera med ett riktigt gott vin till!

Vinliv tipsar!

Villa Puccini Chianti Classico Riserva, 2018

Ännu en Chianti-favorit med härligt ursprung.
Fin mognadston, inslag av stall, beck, lite soja, torkade frukter, kaffe, choklad, en blommig ton, kanel och lång eftersmak i fin balans och härliga tertiäraromer.
Perfekt till ugnsbakad kyckling eller saltimbocca på klassiskt vis.

Nr 22328155 kr

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "BLI MEDLEM" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.