Ingredienser Pasta Vongole
För fyra personer:
- 400 g spaghetti eller linguine
- 1 kg färska vongole, noggrant rengjorda
- 4 msk olivolja
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 liten chili, finhackad
- 1 dl vitt vin
- 1 knippe färsk persilja, hackad
- Salt och peppar efter smak
- Citronklyftor till servering
Så här lagar du Pasta Vongole
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Lägg i pastan och koka enligt anvisningarna på förpackningen, tills den är al dente. Spara 1 dl av pastavattnet innan du silar av pastan.
Under tiden, hetta upp olivoljan i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt vitlök och chili och fräs i 1-2 minuter tills vitlöken är gyllenbrun.
Lägg i de rengjorda musslorna i pannan och häll över vinet. Täck pannan och låt musslorna ångas i ca 5-7 minuter, eller tills de har öppnat sig. Kassera de som inte öppnar sig.
När musslorna är klara, tillsätt den kokta pastan och persiljan till pannan. Rör om och tillsätt lite av pastavattnet om såsen är för torr. Smaka av med salt och peppar.
Fördela pastan i tallrikar, garnera med extra persilja och servera med citronklyftor. Och ett glas vin.
Vinliv tipsar!

Casa Sant’Orsola Prosecco Millesimato Extra Dry, 2024
Årgångsprosecco i snygg design. Inslag av päron, fruktorienterad, enkel, drickvänlig med fin fräschör, lite päronton, fruktsötma med medellång eftersmak i absolut drickvänlig stil.
Perfekt till en pasta vongole, som aperitif eller till pintxos på skaldjur.
Nr 7921401 • 115 kr


















