Till kebab passar ett fylligt, kryddigt rödvin med generös frukt och balanserad syra.
En Shiraz från Australien eller en Tempranillo från Rioja möter köttets rökighet och kryddiga marinad, samtidigt som tanninerna rundas av tack vare såser och bröd. Underbart gott är också ett rött från Châteauneuf-du-Pape i södra Frankrike.
Vinets mörka bärkaraktär och peppriga inslag harmonierar med rätten och skapar en rik smakbalans.
Servera något under rumstemperatur för bästa fräschör.
Vinliv tipsar!
Vardag!

McPherson Shiraz, 2022
Stilenlig Shiraz i mycket drickvänlig stil.
Här hittar vi inslag av björnbär, choklad, lite peppar, mynta, massor av bärig karaktär med snälla tanniner i smakintensiv stil och relativt lång eftersmak.
Perfekt till kött, intensiva såser och picklad lök.
Nr 16476 • 99 kr
Lyx!

Xavier Vignon Châteauneuf-du-Pape, 2022
Härlig representant för det mer moderna Frankrike.
Vinet har en mycket markerad struktur med inslag av mogna bär, björnbär, kryddor, örter, kakao blandat med röda bär i intensiv stil och en avslutande fatkaraktär. Drick 2025-2032.
Perfekt till nötkött med picklade grönsaker i pitabröd och vitlökssås.
Nr 6267 • 289 kr


















