Till lasagne passar ett medelfylligt, fruktigt rödvin med balanserad syra.
Ett vin från Chianti på druvan Sangiovese eller en mustig röd portugis lyfter fram tomatsåsens syrlighet och kryddiga toner, samtidigt som mjuka tanniner rundar av köttfärssåsen och osten.
Vinets röda bär och örtighet harmonierar med lasagnens rika smaklager.
Servera något under rumstemperatur för att framhäva fräschören och ge en välbalanserad mat- och vinupplevelse.
Vinliv tipsar!
Vardag!

Mural Quinta do Portal, 2023
Klassisk blandning på några av världens bästa druvsorter.
Fin balans, smakrikt rött med inslag av mogna plommon, kryddor, skogsbär, lite björnbär och en släng av mint och choklad i avslut.
Nr 94140 • 135 kr
Lyx!

Armatura Brunello di Montalcino, 2020
Klassiskt från Toscana på superdruvan Sangiovese.
Härligt ursprungspräglat med mognadstoner, julkryddigt, mörka plommon, fat, vaniljsötma, örtig med balanserande fräschör och mycket lång eftersmak. Drick 2025-2033.
Nr 50276 • 289 kr