8 av världens konstigaste chipssmaker

Glöm sourcream and onion, grill eller dill. Det finns massor av konstiga och spännande chipssmaker runt om i världen. Vad sägs om smaker som grillad kyckling, korv och senap eller haggis? Vinliv har luskat fram några av världens konstigaste smaker på chips. 

Några av de allra mest märkliga smakerna, för oss i Sverige, på chips hittar vi i USA, Asien och Storbritannien. Ofta smakar de en hel maträtt eller en grönsak som vi inte brukar använda just att smaksätta andra produkter med. 

Vilken smak tycker du är konstigast? 

1. Pork sausage and English mustard från Corkers

Korv och senap känns kanske inte som den godaste kombinationen när det kommer till chips, men vi kan ha fel. 

2. Cappuccino från Lay’s

Under 2014 sålde Lay’s chips med smak av cappuccino under en begränsad tid. Många, speciellt matkritiker, tyckte att de smakade riktigt illa. Kanske är det bättre att dricka cappuccino istället för att äta det i fast form? 

3. Sunday best roast chicken från Tyrrell’s

Det är lustigt med chips som ska smaka en hel maträtt. Tyrell’s grillade kyckling i ugn låter som en riktig smakupplevelse. 

4. Haggis and Cracked Black Pepper från Mackie’s of Scotland

Smakar chipsen lever, lunga, tarm, hjärta och ister från får? Hoppas inte! Däremot ska de här chipsen inte innehålla några djurprodukter alls, så även vegetarianer och veganer kan testa den innovativa smaken. 

5. Cucumber från Lay’s

Det är inte ofta man hör talas om gurkchips. Chipsföretaget Lay’s tillverkar i alla fall chips med gurksmak i Kina. 

6. Salmon Teriyaki från Lay’s

Teriyaki och lax kanske inte är de första sakerna man tänker på när det kommer till chips. I Indonesien såldes chipsen under 2018 och smakade soja, risvinäger, vitlök och ingefära.  

7. Julskinka från Pringles

De flesta chipssmaker i den här listan går bara att hitta utomlands. Men förra året såldes Pringles chips med smak av julskinka i butiken Hemmakväll under en begränsad tid. 

8. Brysselkål av Walkers

När vi fortsätter på julspåret, brittiska chipsföretaget Walkers har tillverkat chips som smakar brysselkål. Flera som har testat chipsen intygar om att de faktiskt levererar på den punkten – de smakar precis som brysselkål. 

Källa: Eat This, BBC America, Love food. 

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.