Älskade gubbröra – en klassiker vi måste värna om

april 14, 2023
Lästid 2 min

Svensk husman är underbar! Och bland det godaste att inmundiga och enklaste att tillaga är gubbröra. Tar inte mer än tio minuter. Servera till ett glas kylskåpskallt vin, och livet känns helt enkelt komplett.

Ingredienser (4 portioner) 

  • 1 burk anjovisfiléer- (125 g)
  • 2 ägg, hårdkokta
  • 4 msk dill, hackad
  • 4 msk gräslök, hackad
  • 1 msk spad från ansjovisen
  • 1 msk sherryvinäger
  • 3 krm svartpeppar, malen
  • Salt vid behov
  • 4 skivor kavring
  • 3 msk smör för stekning

Gör så här:

  1. Koka äggen i ca fem minuter.
  2. Häll av ansjovisen, spara lite av spadet. Grovhacka ansjovisen.
  3. Skala och hacka äggen. Blanda ägg, ansjovis, gräslök och dill i en bunke. Rör om. Rör ner ansjovisspad och sherryvinäger. Peppra.
  4. Smaka av med lite salt vid behov.
  5. Stek kavringen i smör på båda sidor.
  6. Lägg gubbröran på bröden. Dekorera med lite hackad gräslök.
  7. Servera med ett glas vin, gärna vitt eller varför inte ett glas bubbel?

Vinliv tipsar!

White Marlin Islands Sauvignon Blanc

Svalodlat vin med massor av fräschör. Friskt som en sommaräng med inslag av både krusbär, svarta vinbärsbuskar, rabarber men också citron, gröna äpplen och lite päron. Perfekt till en somrig pasta med lite sälta och skaldjur. 

Nr 79499 • 99 kr