Lax i krämig gräddsås med spenat och soltorkade tomater

juni 16, 2025
Lästid 1 min

Smakrikt, mustigt med ärlig smak av vitlök. Addera och dra ifrån, gör rätten till din egen genom att lägga till kanske lite färska örter. Vi tipsar om bästa vinet till.

Ingredienser 4 personer:

  • 4 laxfiléer
  • 2 dl grädde
  • 3 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 näve färsk spenat
  • 6 soltorkade tomater, strimlade
  • 1 msk citronsaft
  • Salt och peppar
  • Olja att steka i

Gör så här:

  1. Stek laxen hastigt, ca 2 min per sida, och lyft ur.
  2. Fräs vitlöken och soltorkade tomater i pannan.
  3. Tillsätt grädde, citronsaft, spenat, salt och peppar.
  4. Lägg tillbaka laxen och låt sjuda 5–7 minuter.
  5. Servera med ris eller pasta.

Vinliv tipsar!

Domaines Paul Mas Côté Mas Sauvignon Vermentino, 2024

Välproducerat vin på Sauvignon Blanc och spännande Vermentino.

Ren, frisk ton med inslag av gröna äpplen, gula äpplen, aningen gräsigt, fin balans med citrus, lite krusbär, fläder och en fin längd i mjuk, balanserad stil.

Perfekt till en gryta på fisk- och skaldjur eller laxburgare.

Nr 7434301 • 99:-

TILL VINET