Därför är odlarchampagne det trendigaste från Champagne

Odlarchampagne, eller Récoltant-Manipulant, representerar en unik och autentisk aspekt av den prestigefyllda världen av mousserande vin. Till skillnad från större champagnehus, som ofta köper druvor från olika vingårdar, produceras odlarchampagne av vinodlare som odlar sina egna druvor på sina egna vingårdar.

En nyckelfaktor som utmärker odlarchampagne är begreppet récoltant-manipulant. Det betyder att den som producerar vinet är också den som odlat druvorna. Denna närhet och relation till både jordmånen och processen ger vinerna en tydlig prägel av plats och en omisskännlig personlighet

Passion för terroir

Odlarchampagne representerar ett engagemang för hantverk och en passion för terroir.

Varje vingård har sin egen mikroklimatiska prägel, och odlarna strävar efter att låta den naturliga karaktären i druvorna skina igenom i varje flaska. Det är, möjligen lite högtravande, en respektfull hyllning till naturens gåvor.

Många menar emellertid att denna stil erbjuder en större mångfald i smakprofilen jämfört med de mer kommersiella varianterna. Smaker kan variera från år till år beroende på skördens förutsättningar, vilket ger en autenticitet och årgångsvariation som entusiaster uppskattar.

Familjeägda vingårdar

Många odlarchampagner kommer från mindre familjeägda vingårdar och representerar ofta flera generationers arv av vinodling.

Denna koppling till tradition och förvaltning av familjearvet skapar en djupare mening bakom varje flaska champagne och ger en upplevelse som går utöver den mousserande dryckens sprudlande yta.

Unik berättelse

Oavsett om det är en Blanc de Blancs, tillverkad enbart av Chardonnay-druvor, eller en Blanc de Noirs, skapad av Pinot Noir och/eller Meunier, kan varje odlarchampagne bära på en unik berättelse om sitt ursprung.

Denna mångfald i smak och stil har gjort odlarchampagne till ett eftertraktat val för dem som söker något speciellt och annorlunda inom vinvärlden.

Vinliv tipsar!

Diebolt-Vallois Prestige Extra Brut

Underbar odlarchampagne med massor av charm och en etikett som skvallrar om innehållet. Här hittar vi markerad äppelton, gula plommon och äpplen, lite zest, citron, frisk med nötiga inslag, rostat bröd och en relativt lång eftersmak med massor av härligt ursprung.

Perfekt till tunt uppskuren pata negra och tryffelchips.

Nr. 7723 • 499:-

Till vinet
Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.