Därför gör superboxen succé i Sverige

Boxen som tagit Sverige med storm. Superboxen. Succéboxen. Kärt barn har många namn. Helt klart är att den har överraskat branschen och står för något nytt, och där är det inte bara volymen. Vinliv förklarar varför 4,5 litersboxen blivit så framgångsrik.

Prova först, prata sedan. Det är Vinlivs devis när det kommer till vin. Många konsumenter förfasar sig över förpackningar, burkar, pet, boxar med ful design eller vin de tror ska smaka dåligt. Kändisvinerna är ju ett tydligt exempel där det finns vinälskare som vägrar prova vin med ett känt ansikte på etiketten.

Varför då?

Jo, menar en del, vi vet redan hur det smakar. Ridå!

Våra förutfattade meningar säger som vanligt mer om oss själva än om produkten. Som med 4,5 litersboxen. Många var skeptiska, och de som redan innan tyckte illa om box som vinförpackning, ja där var spelet förlorat. Trodde vi.

Vinerna bedöms och beröms

Men det är ju trots allt alltid innehållet som ska bedömas. Inte ytan. Även här ser vi en stor förändring. Från att principiellt vara tveksam till Bag in Box som idé, har attityden förändrats. Vinerna bedöms och beröms. För vad de är.

Nu hyllas dessutom boxen. Inte minst av Systembolaget som menar att den är ett av de mest miljövänliga alternativen.

Hälften av allt vin på Systembolaget

Och fortfarande har boxen en enorm marknadsandel. Närmare hälften av allt vin som inhandlas på monopolet är på box. Och andelen lär inte minska.

Superboxen då, 4,5 liter vin i en och samma förpackning. Nyhetens behag? Kanske, men större exponering då boxen är större, den tar mer plats i butik, två enorma fördelar. Och så länge vinet är gott är det väl roligare att ha 4,5 liter av det.

Höstens vinsnackis, helt klart. Och ingen lär väl bli förvånad om den dyker upp på julbordet. 

Vinliv tipsar!

Gran Bodega

Fruktigt vin på Spaniens ikoniska druva, härliga Tempranillo. I vinet här hittar vi frukt, vanilj, liten örtig karaktär, röda bär som jordgubbar och vinbär och en medellång eftersmak. Lufta gärna vinet innan servering.

Perfekt till en härlig pasta eller en höstgryta på kyckling.

Nr 51599 · 289 kr

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.