En riktigt härlig vardagsrätt som faktiskt blir godare dagen efter. Då har smakerna verkligen satt sig. Addera bara lite grädde och stek på igen under omrörning. Men den går också att servera rykande färsk… Underbart!
Ingredienser för 4 personer:
- 400 g pasta capellini
- 2 stora gula lökar
- 2 msk olivolja
- 25 g smör
- Chiliflakes efter behag
- 4 vitlöksklyftor
- 3 dl grädde
- 1,5 dl riven parmesan
- Salt efter behag
- Färskmald peppar efter behag
- Persilja, några kvistar finhackad
Gör så här:
- Skala och skiva löken mycket tunt.
- Stek löken i en större stekpanna med smör och olivolja på medelvärme tills den blir karamelliserad. Ta upp och lägg på ett fat.
- Hacka vitlöken och stek i samma panna med lite olivolja i någon minut. Slå i grädden, rör om, smaka av med salt och chiliflakes (tänk på att smaken sätter sig efter en stund). Dra några drag med pepparkvarnen.
- Slå i den karamelliserade löken, rör om och låt puttra ihop på svag värme i fem minuter.
- Koka capellinin enligt anvisningarna på förpackningen. Men ta bort någon minut innan den kokat klart.
- Vänd ner pastan i såsen, rör om, häll ner parmesanosten, rör om ytterligare. Tillsätt några matskedar pastavatten, låt puttra i någon minut, rör om.
- Strö persilja över och servera med ett glas vin.
Vinliv tipsar!

Cloudline Pinot Noir, 2023
Oregon-snygg Pinot Noir med ypperlig balans.
Drickvänlig Pinot Noir med inslag av jordgubbar, hallon, lite gummi, örter, mjuka tanniner, frivol ton med örter och mineral i avslut.
Perfekt till en pasta med karamelliserad lök.
Nr 79376 • 219 kr