Det nya köket, alltså vegetariskt, nyttigt, snabbt och enkelt. Blir det bättre än så? Jo, om man serverar ett glas vin till maten. Vinliv har ansträngt sig extra och tipsar just idag, den officiella vegetariska dagen, om ett riktigt gott vin till en närmast löjligt god rätt. Som är snabblagad, enkel och… vegetarisk. Njut!
Blomkål med pistagenötter och tomatsås
Gör så här
Skär blomkålen i lika stora buketter.
Fräs i en panna i rikligt med smör tills blomkålen fått gyllene färg.
Skär zucchinin i korta stavar, lägg ner i pannan, låt fräsa ytterligare någon minut.
Slå över tomatsås, yoghurt, pressa ner vitlöken.
Låt puttra i några minuter.
Lägg sedan ner nötterna, låt puttra ytterligare någon minut.
Smaka av med salt, peppar och sambal oelek.
Garnera med hackad persilja.
Servera med en skiva bondbröd till.
Och ett glas vitt!
Ingredienser 4 personer
1 stort blomkålshuvud
1 zucchini
4 vitlöksklyftor
100 gram smör
1 dl pistagenötter
1 burk krossade tomater
2 dl yoghurt
Salt, peppar
1 cl sambal oelek
1 dl finhackad persilja
Vinliv tipsar

Ruppertsberger Imperial Cuvée Organic
“Ett vitt veganvänligt vin på Riesling från kända regionen Pfalz i sydvästra Tyskland.
Vinet har en härlig fräschör med inslag av citrus, gröna äpplen, ananas, päron och en lite len honungston i avslut.
Det här vinet dricker jag gärna till en vegetarisk rätt på blomkål och pinjenötter.”
Johan Franco Cereceda
Nr 2801• 79 kr