Galet god vegorätt till härligt vitt

Det nya köket, alltså vegetariskt, nyttigt, snabbt och enkelt. Blir det bättre än så? Jo, om man serverar ett glas vin till maten. Vinliv har ansträngt sig extra och tipsar idag om ett riktigt gott vin till en närmast löjligt god rätt. Som är snabblagad, enkel och… vegetarisk. Njut!

Blomkål med pistagenötter och tomatsås

Gör så här

Skär blomkålen i lika stora buketter.

Fräs i en panna i rikligt med smör tills blomkålen fått gyllene färg.

Skär zucchinin i korta stavar, lägg ner i pannan, låt fräsa ytterligare någon minut.

Slå över tomatsås, yoghurt, pressa ner vitlöken.

Låt puttra i några minuter.

Lägg sedan ner nötterna, låt puttra ytterligare någon minut.

Smaka av med salt, peppar och sambal oelek.

Garnera med hackad persilja.

Servera med en skiva bondbröd till. 

Och ett glas riesling!

Ingredienser 4 personer

1 stort blomkålshuvud

1 zucchini

4 vitlöksklyftor

100 gram smör

1 dl pistagenötter

1 burk krossade tomater

2 dl yoghurt

Salt, peppar

1 cl sambal oelek

1 dl finhackad persilja

Vinliv tipsar

R Riesling 1L

“Ett vitt ekologiskt vin på Riesling från kända regionen Pfalz i sydvästra Tyskland.

Vinet har en fin fräschör med inslag av citrus, gröna äpplen och en lite len honungston i avslut.

Det här vinet dricker jag gärna till fisk, gravad lax, sushi, asiatiska rätter, sallad med kyckling eller en Toast Skagen.”

Johan Franco Cereceda

Nr 78596 • 99 kr