Löjromspizza – när den är som bäst

Löjromspizza

4 portioner

  • 1 färdig pizzadeg av surdeg (à 400 g)
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl riven, lagrad ost
  • 80 g löjrom
  • dill
  • svartpeppar
  • Picklad rödlök
  • 2 rödlökar
  • 1/2 dl ättiksprit
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten

Gör så här:

  1. Skala och skiva löken mycket tunt.
  2. Koka upp vatten, ättika och socker i en kastrull. Se till att sockret verkligen löser sig.
  3. Ta bort kastrullen från plattan och häll över löken i den. Låt stå i några timmar.
  4. Kavla ut degen och lägg den på bakpapper på en plåt.
  5. Bred på 1 dl  crème fraiche på degen och strö över osten.
  6. Grilla i ugnen på 225°C, tills pizzan fått fin färg. Ta ut och låt den svalna några minuter.
  7. Vispa resterande crème fraiche till fast konsistens
  8. Skär pizzan i mindre bitar. Lägg på picklad lök. Klicka på löjrom och den vispade crème fraichen.
  9. Toppa med dill och nymalen svartpeppar.
  10. Servera med ett glas vin.


Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "BLI MEDLEM" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.