Löjromspizza
4 portioner
- 1 färdig pizzadeg av surdeg (à 400 g)
- 2 dl crème fraiche
- 2 dl riven, lagrad ost
- 80 g löjrom
- dill
- svartpeppar
- Picklad rödlök
- 2 rödlökar
- 1/2 dl ättiksprit
- 1 dl strösocker
- 1 dl vatten
Gör så här:
- Skala och skiva löken mycket tunt.
- Koka upp vatten, ättika och socker i en kastrull. Se till att sockret verkligen löser sig.
- Ta bort kastrullen från plattan och häll över löken i den. Låt stå i några timmar.
- Kavla ut degen och lägg den på bakpapper på en plåt.
- Bred på 1 dl crème fraiche på degen och strö över osten.
- Grilla i ugnen på 225°C, tills pizzan fått fin färg. Ta ut och låt den svalna några minuter.
- Vispa resterande crème fraiche till fast konsistens
- Skär pizzan i mindre bitar. Lägg på picklad lök. Klicka på löjrom och den vispade crème fraichen.
- Toppa med dill och nymalen svartpeppar.
- Servera med ett glas vin.
Vinliv tipsar!

Boira Pecorino, 2024
Nr 7918501 • 99:-
Fräscht vin på den spännande italienska druvan Pecorino. Vitt friskt vin med inslag av citron, gula plommon, lite tropiska frukter, päron i fin balans, liten sälta med balanserande fräschör och medellång eftersmak. Perfekt till en pizza med lite lättare, mer exklusivare topping.
TILL VINET