Så smakar sommarens 10 favoritviner

Vinliv har sonderat terrängen bland sina medlemmar och bland annat frågat om favoritvinerna som ska konsumeras under sommaren. Här är resultatet. Tio riktigt bra viner.

Campo Viejo Cava Brut Reserva, nr 7782, 89 kr

Välbalanserat bubbel från Spanien med massor av frukt, frisk smak, inslag av citron, äpplen, kryddor och lite vit persika. Bästa aperitifen eller till grillade skaldjur.

M de Minuty Rosé, 2021, Nr 2590, 145 kr

Klassiskt och nyskapande rosévin från Provence som satt standarden för riktigt bra rosévin med sin mineraliska, fräscha karaktär. Utsökt till grillad tonfisk.

Charles Heidsieck Brut Réserve, Nr 77522, 489 kr

Storslagen, komplex champagne där allt sitter som ett smäck, syra, äpplen. Brödighet och fräschör. Perfekt före maten, till maten eller efter maten. Och allt tid däremelllan.

Petit Chablis La Chablisienne, 2021, Nr 5585, 169 kr

Favoritdistriktet Chablis har alltid levererat. Här i form av gröna, friska äpplen, blöt sten, stenfrukter, frivol karaktär och ett vin som är riktigt bra till den nyfångade abborren.

Susucaru Rossato, 2021, Nr 90321, 249 kr

Egensinnigt rosé vin(?) i naturvinsstil som fick sitt genombrott för något år sedan. Rökigt, inslag av järn, mogna jordgubbar, blommor och lång eftersmak. Serveras till hårdostar.

The Black Shiraz, 2021, Nr 6131, 95 kr

Smakintensivt från Australien på signaturdruvan Shiraz med massor av härlig björnbärsfrukt, mörka bär, kakao, vaniljsötma. Passar perfekt till allt kraftigt kött från grillen.

Barefoot Pinot Grigio Burk, 250 ml, Nr 82445, 34 kr

Kul med burk på vin, tyckte flera medlemmar och i synnerhet detta välbalanserade vin med sin karaktär av päron, clementin och mogna gula äpplen. Optimalt till picknicken.

Barolo Serralunga d’Alba Fontanafredda, 2018, Nr 2305, 279 kr

Storslagen barolo står högt i kurs. Här hittar vi rosor, tobak, kakao, vaniljsötma och markerad strävhet. Ett vin som vinner enormt mycket på att serveras med nötkött och kraftiga tillbehör.

Lazy Estate Sparkling Tea Lemongrass & Mint Alcohol Free, Nr 1988, 79 kr

Alkoholfritt fräscht, frivolt som en ljum sommarnatt med sin friska ton, inslag av blommor, vit persika, färsk mynta och citrus. Perfekt till aperitif eller till hembakade jordgubbstårtan.

Folklore Albariño, 2021, Nr 6263, 109 kr

Alla älskar Albariño med sin fruktiga, friska karaktär och med saltmineraler och äppeltoner som sticker ut. Perfekt vin till den som grillar havskräftor och serverar med aioli.

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

    Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.