Sallad på kyckling och fetaost

juni 9, 2025
Lästid 2 min

Gör en riktigt fräsch sallad. Enkel, billig men mycket, mycket god. Du kan också, om du vill, byta ut kycklingen mot halloumi. Perfekt som lätt lunch eller middag!

Ingredienser 4 personer

Till salladen:

  • 2 stora kycklingbröstfiléer (ca 400–500 g)
  • 150 g fetaost
  • 1 romansallad eller 1 påse blandad sallad
  • 1 gurka
  • 1 röd paprika
  • 10–12 körsbärstomater
  • 1 rödlök
  • 1 avokado
  • 1 dl svarta oliver (urkärnade)
  • Olivolja till stekning
  • Salt och svartpeppar

Till dressingen:

  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger (eller rödvinsvinäger)
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 vitlöksklyfta (pressad eller finhackad)
  • 1 tsk honung
  • Salt och peppar efter smak

Gör så här:

  1. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar.
  2. Stek dem i olivolja på medelhög värme tills de är genomstekta, ca 7 minuter.
  3. Låt vila ett par minuter innan du skär dem i skivor.
  4. Skölj och riv salladen i lagom stora bitar.
  5. Skär gurkan i halvmånar, paprikan i strimlor, tomaterna i halvor och löken i tunna skivor.
  6. Tärna avokadon.
  7. Blanda olivolja, vinäger, dijonsenap, vitlök och honung i en liten skål.
  8. Vispa ihop och smaka av med salt och peppar.
  9. Lägg sedan upp salladsblad och grönsaker i en stor skål eller på ett fat.
  10. Toppa med kyckling, smulad fetaost och oliver.
  11. Ringla över dressingen precis innan servering.

Vinliv tipsar!

Berså Spumante Brut

Fruktorienterad doft och smak i fin balans. Markerad päronton, fruktig med fin balans, lättdrucket, direkt med medellång eftersmak, mjuka bubblor och aningen stenfruktig.

Perfekt som aperitif eller till antipasti.

Nr 77176 • 99:-

TILL VINET