Smörstekt torsk med ärtpuré och citron

juni 12, 2025
Lästid 1 min

Superfisken, både för kropp och knopp. Och stundtals för plånboken. Men som vanligt gäller: det ska vara gott. Vinliv står för bästa vintipset!

Ingredienser 4 personer:

  • 600 g torskrygg
  • 4 msk smör
  • 1 citron (saft + rivet skal)
  • Salt och peppar

Ärtpuré:

  • 250 g frysta gröna ärtor
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 msk smör
  • Salt och peppar

Gör så här:

  1. Koka ärtorna mjuka, mixa med crème fraîche, smör, salt och peppar. Smaka av.
  2. Stek torsken i smör, ca 3 min per sida. Salta, peppra och pressa över citron.
  3. Servera med ärtpuré, citronrasp och gärna kokt potatis eller pressad potatis.

Vinliv tipsar!

Maison Blanche Chardonnay

Härligt storslagen flaska på 1 liter fylld med gyllene Chardonnay. Friskt med bra balans, inslag av gula plommon, äpplen, liten försiktig nötig ton, aningen smörig med nyanser av mogen citron, päron, liten sälta i avslut och medellång eftersmak.

Perfekt till en riktigt härlig pasta med lite nötiga inslag.

Nr 7959901 • 99 kr