Tareq Taylor – Grön sparris med varmrökt laxkräm

4 Portioner

Ingredienser:

8-12 st sparrispotatis eller delikatesspotatis
3 st schalottenlök
2-3 msk kallpressad rapsolja
3 tsk äppelcidervinäger
3 st ägg
ca 100 g varmrökt lax
2 msk äppelcidervinäger
2 ½ dl solrosolja
salt
ca 20 st grön sparris
½ dl hasselnötter
gräslök

Till garnering:

1 msk stenbitsrom
färsk dill
smörgåskrasse

Gör så här:

1. Koka potatisen i lättsaltat vatten.

2. Skala och skiva schalottenlöken tunt. Fräs löken hastigt i rapsolja och tillsätt vinäger. Låt vinägern hastigt koka i någon minut. Ta sedan av spisen och låt svalna.

3. Koka äggen i exakt 3 minuter och spola sedan äggen under kallt vatten. Knäck äggen i en bunke. Var noga med att även få med vitan.

4. Bryt ner lite av den varmrökta laxen (ca 100 g) i bunken och tillsätt även äppelcidervinäger och lite salt. Mixa slätt med en stavmixer och tillsätt sedan solrosoljan i en jämn stråle medan du mixar. Krämen skall bli tjock och krämig.

5. Skär bort den nedersta delen av sparrisen och stek hastigt tillsammans med den kokta potatisen i lite rapsolja och salt. Tillsätt hasselnötterna mot slutet.

6. Finhacka gräslök och vänd endast potatisen i gräslöken.

7. Lägg potatisen i botten av tallriken, lägg sedan på sparrisen och toppa med hasselnötterna.

8. Servera sparrisen med laxkrämen och den syrliga schalottenlöken. Garnera med stenbitsrom, krasse och dill. Smaklig måltid!


Vinliv tipsar!

Tareq Taylor Riesling

Vitt krispigt vin på tyska nationaldruvan Riesling, ett vin från toppdistriktet Rheingau som är känt för sina fantastiska viner. Här hittar vi en stor portion mineralisk karaktär, inslag av citrus, gröna äpplen, stenfrukter, liten honungston, päron och ett ytterst välbalanserat avslut med klass.

Johan Franco Cereceda

Nr 56304 • 139 kr

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

    Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.