Torsk i ugn med gräddsås, 4 port

Du behöver:

  • 600 g torskfilé
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 pkt tärnad bacon
  • 3 msk sriracha
  • 1 dl hackad dill
  • 1 msk pressad citron eller lime
  • 3 msk vitt vin
  • En nypa salt
  • Några drag med pepparkvarnen

Gör så här:

  1. Skiva fiskfilén, lägg i form och strö över dillen, salta.
  2. Stek baconet.
  3. Under tiden: Blanda grädde, chilisås, citronsaft och peppar i en bunke. Slå det över fisken.
  4. Strö över det stekta baconet.
  5. Ställ in i ugn, ca 200 grader i ca 20 minuter.
  6. Servera med en enkel sallad och överraska gärna med ett glas rosa bubbel, en cava!

Vinliv tipsar!

6 x Oliveda, Cava Rosé

Rosa bubbel från Spanien under etiketten cava, ett vin tillverkat på druvorna Garnacha och Pinot Noir. Härligt balanserat vin med fin rödbärsfrukt, inslag av både jordgubbar, röda vinbär, röda äpplen, pigg syra, fin fräschör med lätt brödiga toner och en medellång eftersmak i riktigt bra balans. Compellingly slurpable.

Johan Franco Cereceda

• 699 kr

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

    Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.