Du behöver:
- 600 g torskfilé
- 3 dl vispgrädde
- 1 pkt tärnad bacon
- 3 msk sriracha
- 1 dl hackad dill
- 1 msk pressad citron eller lime
- 3 msk vitt vin
- En nypa salt
- Några drag med pepparkvarnen
Gör så här:
- Skiva fiskfilén, lägg i form och strö över dillen, salta.
- Stek baconet.
- Under tiden: Blanda grädde, chilisås, citronsaft och peppar i en bunke. Slå det över fisken.
- Strö över det stekta baconet.
- Ställ in i ugn, ca 200 grader i ca 20 minuter.
- Servera med en enkel sallad och överraska gärna med ett glas rosa bubbel, en cava!
Vinliv tipsar!

Rosa bubbel från Spanien under etiketten cava, ett vin tillverkat på druvorna Garnacha och Pinot Noir. Härligt balanserat vin med fin rödbärsfrukt, inslag av både jordgubbar, röda vinbär, röda äpplen, pigg syra, fin fräschör med lätt brödiga toner och en medellång eftersmak i riktigt bra balans. Compellingly slurpable.
Johan Franco Cereceda
• 699 kr