Gör så här
Stek fisken i smör några min per sida. Stek även solroskärnorna i någon minut.
Ansa sparrisen. Koka några minuter.
Koka potatisen.
Hacka äggen under tiden.
Bryn smöret tills det blir lätt brunt och doftar nöt.
Lägg upp 1 torsk, sparris och fem potatisar på respektive tallrik. Strö över kärnorna och de hackade äggen. Häll det brynta smöret över.
Garnera med dill.
Servera med skivad citron till. Och ett glas vin!
Ingredienser 4 personer
500 g torskrygg (4 filéer)
5 msk smör till stekning
8 tsk solroskärnor
20 små färskpotatisar
4 hårdkokta ägg
50 g smör
20 stjälkar av gröna sparrisar
Garnering
Dill, grovhackad
Citroner
Vinliv tipsar!

White Marlin Islands Sauvignon Blanc
Bäst prissatta vinet på Sauvignon Blanc på 1 litersflaska från Nya Zeeland!
Svalodlat vin med massor av fräschör. Friskt som en sommaräng med inslag av både krusbär, svarta vinbärsbuskar, rabarber men också citron, gröna äpplen och lite päron.
Perfekt till en somrig pasta med lite sälta och skaldjur.
Nr 7949901 • 99 kr


















