Vilket vin passar till pannkakor med ketchup?

En gastronomisk smakupplevelse. Eller kanske faller det bara platt. Har du testat pannkakor med ketchup? Men vilket vin är bäst? Vinliv har svaren!

Det finns en uppsjö udda matkombinationer som en del tycker passar mycket bra ihop. Andra höjer på ögonbrynen. Men om man vågar ge sig på pannkakor med ketchup eller Pommes Frites med vaniljglass ska man inte dra sig från att hälla upp ett glas gott vin till. 

What?!

Pannkakor med drottningsylt och grädde. Ja, så ser det väl ut på de allra flesta matbord i landet. Men varför inte istället prova pannkakor med ketchup. Tomat istället för bär. Bära eller brista? 

En annan klassiker är ju Pommes Frites med vaniljglass. Sälta möter sötma. Detta kräver ett vin som lyckas balansera de båda smakerna utan att ta upplevelsen från själva upplevelsen. 

Tacofredag! Ytterligare en folkrörelse! Du fyller ditt tacoskal med köttfärs, gräddfil, rödlök, tacosås, ost, gurka och … banan. Tacos med banan. Funkar det? 

Många svenskar uppskattar faktiskt dessa udda matkombinationer. Frågan är: gör du? Vågar du prova? 

Nu slutar vi spekulera – vi börjar tillreda pannkaksmeten och sätter på fritösen. 

Och så häller vi upp ett glas vin!


VINLIV TIPSAR

Pannkakor med ketchup 

Ett lätt rött vin med inslag av lite sötma, bäriga toner och smakrik karaktär som bär upp både pannkakornas söta inslag och ketchupens smakintensiva karaktär.

Vinlivs chefredaktör rekommenderar:
Mauro Primitivo Alberello 2019
Nr 32364 79 kr

Pommes Frites med vaniljglass 

Ett kraftigare vitt vin med inslag av ek för vaniljglassens skull, gärna lite rostade toner för att bära upp potatisen friterade inslag men ändå i viss sval stil för balansens skull.

Vinlivs chefredaktör rekommenderar:
Lindemans Bin 65 Chardonnay 2020
Nr 2106 79 kr

Tacos med banan 

Ett vitt vin med tropiska toner, gärna skumbanan med liten sötma och kryddiga inslag för att hitta den perfekta harmonin i denna uppfinningsrika variant på fredagsmys.

Vinlivs chefredaktör rekommenderar:
Villa Wolf Grauburgunder 2019
Nr 2164 89 kr

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.